robnn Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Posiadam ten fabryczny alarm, zawsze przy zamykaniu i otwieraniu centralnego zamka był sygnał dźwiękowy, aż tu nagle sygnału brak. Syrena jest sprawna. Czy ten sygnał można jakoś włączyć kombinacją przycisków na kluczyku? Próbowałem, ale się nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtgor Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Włóż klucz do stacyjki i przytrzymaj przycisk włączania alarmu, tak się to włącza i wyłącza (sygnał dźwiękowy). Ja osobiście wole bez bo mieszkam na osiedlu w mieście i w kurza mnie jak rano ktoś otwiera auto i pika pod oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 NATS - to nia alarm, to nissanowska nazwa immobilisera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtgor Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Jak zwał tak zwał chodzi by znowu pikało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekKol Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Chodzi o przycisk na kluczyku włączający tzw. alarm? W T30 też można uruchomić te pikanie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaloxx Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Witam Chętnie poczytam co z tym alarmem bo w moim x czasami pika czasami nie z naciskiem na nie...... i niby wszystko sprawne ale jakoś nie udało mi sie dojść co jest tego przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtgor Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Może po prosu jak wkładasz kluczyk... odpalasz lub gasisz auto zdarza Ci się nacisnąć któryś przycisk na kluczyku, tym samy włączasz i wyłączasz "pikanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaloxx Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Jesli chodzi o mojego x to napewno nie kombinacja przyciskania ...... raczej podejrzewam ze cos z samą instalacja zasilająca to to cudo.... tyle ze jak to zjagnozować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabb Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 U mnie podobnie, pikało i błyskało kierunkami, raz na zamknięcie, dwa razy na otwarcie, pewnego dnia przestało pikać i zaczęło mrugać odwrotnie raz na otwarcie, dwa razy na zamknięcie, zamontowany mam w salonie alarm Cobra, aha wszystkie alarmy przy próbie naruszenia ochrony działają, ultradźwiękowe czujniki też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robnn Opublikowano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Dalej nie pika:) Wkładam kluczyk, naciskam przycisk i przytrzymuję, słyszę jakieś dwa piknięcia, ale potem przy włączaniu i wyłączaniu przyciskami piknięcia brak. Może coś żle robię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-pu Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 sprawdze dzis u siebie i dam znac czy jest ten sam problem a przy okazji watku podpowiedzcie czy jak wymontuje oryginalne radio to czy nie bedzie problemu z imobilaizerem grneralnie z calym tym zabezpieczeniem czy jakies kodowanie wchodzi w gre? slyszalem ze jest to jakos scisle wszystko ze soba powiazane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtgor Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Ja u siebie zmieniłem radio na taki kombajn, ale nie mam teraz sterowania komputerem z kierownicy i muszę sięgać do zegarów. Inne sterowania z kierownicy ta się podłączyć ale trzeba kupić moduł za 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-pu Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) dobra sprawdziłem u siebie ten patent z włożeniem kluczyka do stacyjki i naciśnięcie na pilocie funkcji zamknięcia/otwarcia samochodu i niestety po wszystkich kombinacjach zawsze jest tak samo samochód przy otwarciu/zamknięciu nie wydaje z siebie dźwięku klaksonu - słychać pisk ale z wewnątrz auta i na tyle słabo że odchodząc dwa kroki od auta tego pisku już nie słychać Kolega Wojtgor opisał ten przykład pewnie na aucie T31 ja mam T30 i taki zabieg nie działa - czy może coś źle robie i komuś wyszło? Edytowane 26 Października 2012 przez mar-pu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorusek Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 U mnie ten patent nie dziala rowniez t30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekKol Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Potwierdzam. W moim T30 2005 rok też nie działa a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi