gatwawa Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Witam. Wiem temat poruszany nie raz nie dwa na forum ale moj problem jest ciut inny.Dwa dni temu wymienilem filtr paliwa i nastepnego dnia z rana zapalła sie czerwona kontroka chceck engine wiec pomyslalem ze pewnie padla ktoras ze swiec zarowych-bo po nagrzaniu silnika , wylaczeniu i uruchomieniu raz jeszcze kontrolka gasla.Ale niestety dzis wymienilem wszystkie swiece a check engine nadal sie swieci.Auto dziala normalnie.Nie wiem czy ten bład trzeba kasowac komputerem?czy wystarczy odpiac akumulator na jakis czas?? Edytowane 24 Października 2012 przez gatwawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 jaki motor?? powietrze w filtrze paliwa? jesli tylko świece zarowe to wystarczy zresetowac kompa poprzez odłaczenie akku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatwawa Opublikowano 31 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 jaki motor?? powietrze w filtrze paliwa? jesli tylko świece zarowe to wystarczy zresetowac kompa poprzez odłaczenie akku Problem rozwiazal sie sam. Odłączanie aku nic nie dalo a zostawilem go na 12 godzin bez pradu. Dodatkowo 2 dni pozniej zapalila sie zolta kontrolka od check engine ale i ta zgasła sama po przejechaniu 100 km i od tej pory spokoj...odpukac:) tak to juz chyba z tymi p12 jest .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 i tak jest i nie generalnie nic się nie dzieje bez przyczyny gdzieś się pojawił problem i oby jak najpóźniej się powtórzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 ja mam podobnie jak kolega wyżej, Wsiadam rano odpalam i jest czerwona kontrolka , bo delikatnym nagrzaniu sie auta , gasze odpalam i kontrolka sie nie pali.... Dodam ,że jak kontrolka sie pali to auto idzie normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 świeca żarowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam Mam takie male pytanie? Czy jak świeci check pomarańczowy? (zawór do wymiany egr) to może spalanie wzrosnąć 1,9 dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 o ile ci wzrosło?? bo może tylko warunki atmosferyczne przyczyniły sie do wzrostu spalania o0,5-1 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Po mieście krótkie odcinki gaszenie, zapalanie 10,5 to już max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 no to fakt wartości horrendalne a filtr powietrza paliwa lub przepływka czyszczone wymieniane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 jak pisał jwa , padła świeca .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ja u siebie wymieniłem kilka kompletów swiec doputy nie wymieniłem wszystkich na EBRU i skończył sie problem ze swiecami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi