Yukka Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Witam, jestem posiadaczem QQ Tekna z rocznika 2009 i od pewnego czasu mam problem z inteligentnym kluczykiem/zamkiem. Mianowicie - po zamknięciu drzwi kierowcy zamek się sam rygluje i od razu otwiera. Przy szybkiej reakcji można ruszyć za klamkę zanim zdąży się odryglować - wtedy zapipczy i auto pozostaje zamknięte dopóki się go normalnie nie otworzy przez naciśnięcie przycisku. Czyli wygląda to tak: odryglowuje samochód pilotem lub przyciskiem na drzwiach, otwieram drzwi kierowcy, zamykam i bach - auto się rygluje i od razu odryglowuje. Problem czasem występuje za każdym zamknięciem drzwi, czasem tylko przy pierwszym otwarciu po odryglowaniu zamka, a czasem jest kilka dni spokoju. Kilka dni temu byłem w serwisie przy okazji wymiany kół i wtedy jak na złość, problem ani razu nie wystąpił. Oczywiście mimo to zgłosiłem usterkę, ale elektryk nic nie znalazł. Zapewne czeka mnie kolejna wyprawa do serwisu z nadzieją, że tym razem problem wystąpi na miejscu, ale może w między czasie dowiem się czegoś ciekawego na tym forum Czy ktoś miał podobny problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.