Mateuszz Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 moj sensor deszczu jest mało sprawny rozbierałem go i jak macham przed nim reka to wycieraczki działaja a ja montuje to cisza ktoś pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Moze jest zbyt daleko od szyby lub tasma klejąca jest za gruba i czujnik nie czyta???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 A jak pokrętłem wycieraczek ustawisz maksymalną czułość to też nic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 moj sensor deszczu jest mało sprawny rozbierałem go i jak macham przed nim reka to wycieraczki działaja a ja montuje to cisza ktoś pomoże ? A żel między szybą a czujnikiem masz?wystarczy że będą pęcherzyki powietrza i najczęściej kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszz Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 (edytowane) nie mam tego zelu i nie mam tez bialego oczka zastanawiam sie nad kupnem uzywanego tylko czy warto? Edytowane 14 Listopada 2012 przez Mateuszz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 ???Jak to .przecież ten"pierścień"to właśnie część czujnika,a do tego,bez żelu nie ma prawa prawidłowo działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 To pojedź do profesjonalnego car glasu czy coś tam oni maja takie naklejki pod czujniki/sensory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszz Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 a co daje taka uszczelka silikonowa? ost była wymieniona szyba to koles napackał silikonu z tubki w renomowanej firmie z Sieradza SZYBEX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość budmiller Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 To nie uszczelka silikonowa z byle tubki to ma być specjalny żel do sensorów deszczu który wypełnia przestrzeń między czujnikiem a szybą żeby było odpowiednie załamanie światła do prawidłowego działania czujnika.Zadzwoń do tej firmy mają podkładki żelowe do czujników spytaj czy mają do Pata/Navka http://allegro.pl/szyba-boczna-alfa-romeo-147-3d-prawa-i2724933259.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 To niech teraz renomowana firma z Sieradza Szybex wykosztyje się na czyszczenie szyby z silikonu i zakup prawidłowych rzeczy do montażu sensorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszz Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 tak bym zrobił tyle ze to z ubezpieczenia chyba szło i jakis czas temu moge podjechac ale co to da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 jesli w ciagu roku to możesz reklamować niezaleznie od płatnika robota musi byc dobrze wykonana A jesli warsztat ma autoryzacje ubezpieczyciela piszesz do nich liscik gratulacyjny i sami sie zgłoszą do Ciebie żeby naprawić i w raczki pocałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszz Opublikowano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 a jak myślicie te samesensory są od micry np bo na allegro micra kosztuje 40 zł a path juz od 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 W Pathie czujnik ma symbol 28536EB30A, produkuje go Hella dla Nissana. W Micrze jest czujnik z Scenica o symbolu 8200103845. Czy są identyczne z wyglądu prawie ale elektrycznie nikt ci tego nie potwierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszz Opublikowano 21 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 a bede go musiał jakoś programować jak założe nowy-uzywany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Nie bo po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labs4 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 mój pathfinder właśnie jest po wymianie szyby i sensor nie działa . po odpięciu od szyby widze że nie ma tam wogóle żadnego żelu. podjechałem do firmy która wklejała szybę i właściciel powiedział że jest zbędny bo na samym oczku i tak nie ma tego żelu. znalazł moją starą szybę a tam jednak był. w poniedziałek jadę do niego i ma nałożyć ten żel choć jego zdaniem to trzeba podłączyć komputer i zaadaptować sensor bo był odpinany, o postępach napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszz Opublikowano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 mój pathfinder właśnie jest po wymianie szyby i sensor nie działa . po odpięciu od szyby widze że nie ma tam wogóle żadnego żelu. podjechałem do firmy która wklejała szybę i właściciel powiedział że jest zbędny bo na samym oczku i tak nie ma tego żelu. znalazł moją starą szybę a tam jednak był. w poniedziałek jadę do niego i ma nałożyć ten żel choć jego zdaniem to trzeba podłączyć komputer i zaadaptować sensor bo był odpinany, o postępach napiszę nic nie trzeba naciaga cie na koszty kupiłem uzywany z allegro i działa zel ma nie byc na oczku tylko w koło oczka na kole koszt 50 zł nałozenia zelu i po temacie zel musi byc!!! zmein fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labs4 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 witam. majster który wstawiał szybę zamówił na swój koszt podkładkę żelową (koszt 20zł) i teraz wszystko działa jak należy. zdziwiony bo wymieniał tyle szyb i działało bez tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi