Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiary dywaników X-trail 01-07

Bart-qlka2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy ktoś posiada oryginalne dywaniki w X-trail'u z lat 01-07?

Poniżej podaję link do aukcji.

http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-nissan-x-trail-t30-od01-07r-petex-i2803232266.html

Jeżeli ktoś ma chwilkę to prosiłbym o możliwie dokładne zwymiarowanie (najlepiej na zdjęciu).

Do Primery P11 już nie robią takich dywaników i zastanawiałem się czy te podejdą bo wyglądają dość podobnie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Edytowane przez Bart-qlka2

Witam!

Czy ktoś posiada oryginalne dywaniki w X-trail'u z lat 01-07?

Poniżej podaję link do aukcji.

http://allegro.pl/dy...2803232266.html

Jeżeli ktoś ma chwilkę to prosiłbym o możliwie dokładne zwymiarowanie (najlepiej na zdjęciu).

Do Primery P11 już nie robią takich dywaników i zastanawiałem się czy te podejdą bo wyglądają dość podobnie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Witam. Posiadam dokładnie te same dywaniki firmy Patex i pasują jak ulał. Z dywanikami tej firmy auta wyjeżdżają z fabryki. Pozdrawiam

Też mam te dywaniki w T30 - faktycznie pasują. Mają jednak pewną upierdliwą wadą - w każdym są dwie dziury po mocowaniu. Widać to zresztą na zdjęciach z tej aukcji, są to dwie "pełne" kratki z ciemnymi punktami w środku, w pobliżu tylnej krawędzi każdego dywanika. Zważywszy na to, że kupiłem je na zimę, kiedy błota i wody ze stopniałego śniegu nie brakuje, musiałem te otwory zakleić.

To że one pasują do X-trail'a to się domyślam. Chodzi mi o podanie wymiarów tych dywaników, najlepiej na zdjęciu, bo chcę się zorientować czy do Primery P11 by podeszły.

Przeleciałem przez wątek, a najważniejszego nie zauważyłem:) Postaram się jutro zmierzyć owe dywaniki.

Pomierzyłem - wyniki masz na rysunku. Ze względu na nieregularny kształt dywaników w dwóch przypadkach strzałki wyjeżdżają poza obrys - jest to celowe.post-35623-0-18548700-1353878158_thumb.png

Edytowane przez Netoperek
  • Upvote 2

• 2 tygodnie później...

Ciekawe czy Bart-qlka2 przeczytał już ostatni post Netoperka? Jesli tak to mógłby podziękować. Chyba, że zrobił to na PW. Ale my o tym nie wiemy. Ja dziękuję Netoperkowi. Mnie się przyda. A sądząc po ilosci pobrań, innym też. Pozdrawiam.

Dzięki wielkie. Spróbuję zapunktować chociaż nie wiem czy to działa. Z wymiarów jednak wynika że te dywaniki do Primery będą trochę za krótkie chyba. Na razie bez skutku próbowałem z różnymi sprzedawcami żeby podali mi wymiary dywaników do różnych samochodów ale żaden mi nie podał, pytając do czego to potrzebuję. Jak mówiłem że do P11 to odpowiedź była zazwyczaj jedna: nie ma pasujących, najlepiej brać to co na Allegro jest jako do P11. Zero chęci z ich strony. Tacy to "specjaliści" gotowi "pomóc". Jakoś nie wierzę żeby nie podeszły jakies dywany od np. Vectry, Mondeo czy nawet Passata ale jak widać faktów się nie dowiemy...

Leon, cieszę się, że komuś się przydały moje pomiary. Sam kilka razy korzystałem ze zbiorowej mądrości forumowiczów i czułem potrzebę rewanżu:)

• 1 miesiąc temu...

Witam. Do P11 niestety dedykowanych dywaników nie będzie, korytka oferowane w internecie niestety do najlepszych jakościowo nie należą i jest to zbieranina z różnych modeli. Najlepiej byłoby podjechać do sklepu i "pomacać"-każdy ma inne priorytety i wymagania. Zaobserwowałem, że co innego sprzedaje się w necie, niż w realu. W wolnych chwilach staram się zrobić krótki poradnik, który choć troszkę obrazuje rodzaje, wady i zalety dywaników sprzedawanych na naszym rynku (http://anicar.pl/info/index/pageId/13/). Polecić mogę uniwersalne Gumarny Zubri. Jeżeli jest jakiś właściciel P11 z Radomia lub okolic to zapraszam - można przymierzyć i zrobić fotki dla potomnych.

• 2 tygodnie później...

Witam.

Dostawca twierdzi,że idealnie leży uni3 z domy(ale zanim to potwierdzę , wolałbym sam sprawdzić )- jak trafi się jakiś klient to postaram się zrobić zdjęcia i wstawić. Sorki,że tak późno odpisuję, ale taki nawał pracy.... Pozdrawiam.

Mam jakieś Uni3 ale firmy ZPV. Niby guma dobra ale niskie ranty i średnio pasują przy nadkolach. Z tyłu też mogłyby być trochę większe.

Jak masz jakieś zdjęcia tych dywanów to wrzuć tutaj.

Pozdrawiam.