jwa Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 luzik spoko nie gotuj się. Skoro auto u mechaniora to tak sobie tylko podtrzymujemy temacik w oczekiwaniu na pozytywne relacje. Myśle, ze łatwo wyczytać kto chce pomóc a kto tylko tak sobie dopisuje komentarzyki. A swoja droga ja dzis tez oddalem auto na wymiane drażka kierowniczego a doszły końcówki drążków gumy stabilizatora tylnego wymiana opon na zimowe naprawa jednej opony bo był kapeć wczoraj konrola wycieków z okolicy skrzyni - simeringi półosi??? może od razu do wymiany Tarcze i klocki na tył wymiana Tak więc stając się posiadaczem p12 stajesz sie szczęśliwym posiadaczem czek listy "jedno zrobisz dwa dojdą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Wczoraj też miałem kapcia w letniej oponie co może i dobrze bo załozyłem wkońcu już zimówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 MOże letnie opony pod koniec listopada puszcaja bąka i jest kapeć???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 hehe, u mnie był wkręt musiałem go złapać dzień wcześniej, wczoraj wychodze rano i widze kapeć.... szybka wymiana na koła na dojazdówkę + 4 koła zimowe do bagażnika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) OOO kolega ma dojazdówkę??? A jeki rozmiar laczka??? Bo nosze się z zakupem dojazdówki ale nie chce mi się kombinować na giełdzie z rozmiarami a chciałbym, zeby auto stało prosto a nie przechylone, na którys róg. Myslałem o jakieiś 17/18 Edytowane 28 Listopada 2012 przez jwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 z racji zbiornika LPG w kole zapasowym, kupiłem dojazdówkę 16" w rozmiarze 145/80/16, nie ma dużej różnicy w średnicy w stosunku do 205/60/16 ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) 30mm to dużo na szczęscie kolega się rozpędził bo róznica wynosi tylko -4,6mm 205/60/16 - 140/80/17 - 135/80/17 średnica (mm) różnica średnic (mm) różnica średnic (%) opona wzorcowa 652.4 mm 0 mm 0 % zamiennik 1 655.8 mm 3.4 mm 0.52 % zamiennik 2 647.8 mm -4.6 mm -0.71 % dzieki za podpowiedx bo zmobilizowało mnie to do poszukania i nawet znalazłem dostawcę dojazdówek do wyboru do koloru http://allegro.pl/listing/user.php?string=dojazd&distance=1&listing_sel=2&listing_interval=7&postcode_enabled=0&state=0&us_id=23095340&offer_type=0&price_from=&price_to=&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E Edytowane 28 Listopada 2012 przez jwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 sprawdzałem jeszcze inne opony dlatego chyba błędnie podałem ta wartość ja mam chyba od mazdy bo też pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 grunt to 5x114.3 i otwór 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Nie dawało mi spokoju:) poszedłem i sprawdziłem mam 145/80/16 co daje - 14mm U mnie już odzywaja się końcówki łącznika stabilizatora, jak pojadę do mechanika to coś się jeszcze znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 No to, pomagacie, czy śmiejecie się ? Nie potrzebuję prześmiewdzów. Jest kilku kokegów na forum, którzy próbują mi pomóc i dla nich chwała. Kolego, pomagamy sobie wzajemnie i nie ma tu wyśmiewania się z nikogo. A w wolnej chwilce tylko małe żarciki. Ale co do mechaników, to są różni. Też może Ci jakiś powiedzieć -> Panie, dałeś pan listę jak do przeglądu, sprawdziłem wszystko, zabrało mi to tyle-a tyle czasu i trzeba dopłacić ....... Oczywiście tego Ci nie życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arkady2222 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Kolego, pomagamy sobie wzajemnie i nie ma tu wyśmiewania się z nikogo. A w wolnej chwilce tylko małe żarciki. Ale co do mechaników, to są różni. Też może Ci jakiś powiedzieć -> Panie, dałeś pan listę jak do przeglądu, sprawdziłem wszystko, zabrało mi to tyle-a tyle czasu i trzeba dopłacić ....... Oczywiście tego Ci nie życzę. Mogę dopłacić byleby stukanie zostalo wyeliminowane. Nie odpuszczę, dopóki nie zrobię. Jak bedzie trzeba wezmę kredyt na naprawę , bo cisza w aucie....bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Ty nie bierz kredytu, tylko nie płać!!!!!! Jak będzie pukało. On ma naprawić.!.!.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Mogę dopłacić byleby stukanie zostalo wyeliminowane. Nie odpuszczę, dopóki nie zrobię. Jak bedzie trzeba wezmę kredyt na naprawę , bo cisza w aucie....bezcenne nie musisz odpuszczac zawsze możesz zmienić auto i kupić cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 nie musisz odpuszczac zawsze możesz zmienić auto i kupić cos innego Dobra odpowiedź na pociechę /to nie do Ciebie Oskar/, wiem i przypuszczam, że to tylko tak dla relaksu i pocieszająca odpowiedź dla Arkady2222.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arkady2222 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 nie musisz odpuszczac zawsze możesz zmienić auto i kupić cos innego No właśnie kupiłem przecież Ty nie bierz kredytu, tylko nie płać!!!!!! Jak będzie pukało. On ma naprawić.!.!.! Zart z tym kredytem. To już 3 mechanior więc bym był ostrożny z tym stwierdzeniem cyt. "on ma naprawić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 I tak trzymaj!!!!! Nie daj się łapać na zasadę prób i błędów - czyli króliczka doświadczalnego. Płać tylko za to co wimienili, ALE pod WARUNKIEM, iż faktycznie to było złe...... Zabieraj zawsze części-podzespoły-elementy swoje /stare/ po wymianie. Jak się okarze, że nie ma rezultatu pozytywnego po naprawie, to domagaj się zwrotu---a w zasadzie, to wymiany na Twój stary podzespół-część-element i oczywiście bez kosztów. TY CHŁOPIE PŁACISZ ZA NAPRAWIENIE TWOJEGO SAMOCHODU A NIE NA/ZA NAUCZANIU SIĘ NA NIM.... /od tego były szkoły, a teraz to kursy-szkolenia-dokształcania, bo technika idzie w górę/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 (edytowane) O,o,o ale się narobiło z jednego tematu kika bocznych niezwiązanych z tematem , może wrócimy do tematu. Istnieje możliwość że wszystkie punkty które podał Mirek9 będą dobre a stukać będzie dalej - miałem podobny przypadek a okazało się że klocki w zacisku były za lużne i stąd to stukanie, napisz jak to wyszło po wizycie autka u mechanika Edytowane 29 Listopada 2012 przez voyager1956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 czasem radykalne decyzje sa najlepsze jak czegoś nie da się to trzeba poprostu wymienić w tym przypadku auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Mogę dopłacić byleby stukanie zostalo wyeliminowane. (...) , bo cisza w aucie....bezcenne Nie wiemy czym jeździłeś przedtem ale musisz się przyzwyczaić że w p12 coś bedzie zawsze pukało - albo pół roku spokoju i dalej stuki puki. Bardzo czułe są na nasze drogi łaczniki stabilizatora z przodu. A reszta wyjdzie w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Istnieje możliwość że wszystkie punkty które podał Mirek9 będą dobre a stukać będzie dalej - miałem podobny przypadek a okazało się że klocki w zacisku były za lużne i stąd to stukanie, Klocki, na czek-liście są też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arkady2222 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Napisałem w 1 poście, że wymienilem klocki ( siedzą sztywno ), łączniki stabilizatora, gumy drążka stabilizatora, sworznie wzhaczy zewn. Ciekawią mnie jeszcze łożyska w zwrotnicy, bo chyba tylko one mogą jeszcze wydawać metaliczny dźwięk. Tulejki metalowo gumowe raczej takiego dźwięku nie wydają, tylko jakieś głuche dudnienie aleee.... Nic mnie już nie zaskoczy. Dzwonił właśnie mechanior i jutro będzie sprawdzane. Oczywiście o efektach poinformuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Nic mnie już nie zaskoczy........... staniesz się już ekspertem od zawieszenia przedniego w P12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arkady2222 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 staniesz się już ekspertem od zawieszenia przedniego w P12 Już sie stałem . Mondeo, okular i obecnie skoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Marek parę jest, ale w każdym z tych modeli, to stukania, mogą być i lub są identyczne jak w P12. Gdyż zawieszenia są podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi