Moby7 Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam Znowu mam nietypowe pytanie. Czy w waszych Notesach także świeci na pomarańczowo przycik lock ten przy dzwigni hamulca ręcznego? mam na mysli sytuację kiedy zamykamy samochód. U mnie jest tak że ściewci się lock i mruga czerwona ikonka z samochodem na desce rodzielczej. Jakoś wcześniej nie zwracałem uwagi na przycisk lock Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 "lock" - czyli zamek. Zapala się na pewno, kiedy siedzisz wewnątrz i klawiszem zamykasz auto od środka. Czy zapala się po zamknięciu auta pilotem od zewnątrz? - przyznam się,że nie pamiętam, ale nie byłbym zdziwiony, bo to logiczne. A mrugająca na kokpicie sylwetka autka z kluczykiem w środku to symbol aktywnego immobilizera. Powinien zapalać się niezależnie od pozycji zamka drzwiowego - zawsze po wyjęciu kluczyka ze stacyjki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulek Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Dla uspokojenia Moby 7 - przycisk Lock zapala sie przy zamykaniu auta z zewnątrz.a po kilku sekundach gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Dokładnie tak jak mówi Ulek,u mnie gaśnie w momencie aktywacji alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby7 Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Dzięki, za odpowiedzi jestem już uspokojony, nigdy aż do dzisiaj nie zwracałem na to uwagi czy coś tam oprócz kontrolki na desce śieci czy mruga. Zamykając dzisiaj auto zauważyłem że przy zamkniętych drzwiach pozostała zapalona lampka lock. Nie sprawdzałem czy po dłuższej chwili zgasła bo wyszedłem z garażu. Wyglada na to że jest OK i teraz już nie świeci, sprawdzę to jeszcze jutro rano gdy wejde do garazu. Moje podjrzenia wzbudził sposób zamykania samochodu bo zacząłem to robić tak: 1.siedziąc jeszcze w samochodzie przy uchylonych drzwiach naciskam pilota na zamkniecie drzwi, slychac ryglowanie 2.wychodze z samochodu, zabieram rzeczy i "trzaskam drzwiami" mojego a 3.sprawdzam drzwi są zamknięte-wszystkie W tej sytuacji wygląda że wszystko jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Łatwiej zamknąć samochód pilotem jak już wyjdziesz ze wszystkim i pozamykasz drzwi. Pik na pilocie i auto zamknięte . Sposób o którym piszesz możesz wykorzystać zamykając samochód bez kluczyka. Lekko uchylasz drzwi, wciskach przycisk Look koło hamulca ręcznego, wychodzisz z auta, zamykasz drzwi i Note zamknięty. Uwaga, żeby nie zatrzasnąć w ten sposób kluczyka !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 W micrze się świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Jest jeszcze jedna kicha w tym temacie - jak np. kimamy w aucie podczas podróży. Uchylamy lekko okno i zamykamy od wewnątrz drzwi przyciskiem LOCK - po chwili mrugają światłą "awaryjne" - i trzeba odblokować by auto się uspokoiło- spanie zagranicą podczas podróży w otwarym nie jest komfortowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 jeśli masz auto z alarmem i wewnątrz są czujniki ruchu, to i owszem - bywa to kłopotliwe, choć można je zapewne czasowo zdezaktywować. Przy zwykłym centralnym zamku nic nie ma prawa mrugać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Dokładnie tak jak pisze Dar. Jeżeli zamkniesz się od środka przyciskiem Look - tym koło hamulca ręcznego, nic nie ma prawa mrugać. Jak zamkniesz się od środka pilotem z kluczyka, aktywujesz też auto alarm a ten się nie uzbroi, bo wewnętrzne czujniki stwierdzają, że ktoś jest w środku. Stąd mruganie sygnalizujące błąd uzbrojenia alarmu. Okna nie mają tu nic do rzeczy. Note nie posiada czujników nie domkniętych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Jakiś tam alarm jest, ale pod maską i wyłączony na mały kluczyk- więc chyba nie aktywny ? Czujniki ruchu -to takie maluteńkie "głosniczki" na słupach wewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby7 Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Jakiś tam alarm jest, ale pod maską i wyłączony na mały kluczyk- więc chyba nie aktywny ? Czujniki ruchu -to takie maluteńkie "głosniczki" na słupach wewnątrz ? Czujniki ruchu wlaśnie tak jak opisujesz można porównac do malutkich głośniczków I sprawca zamieszania poniżej Dzisiaj sprawdziłem, faktycznie lock gaśnie po jakimś czasie od zamknięcia drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Jakiś tam alarm jest, ale pod maską i wyłączony na mały kluczyk- więc chyba nie aktywny ? tym kluczykiem w "stacyjce" alarmu wyłącza się zwykle tylko syrenkę - dowodem, że alarm czuwa i się aktywuje ( za pośrednictwem owych "głośniczków" ) są wspomniane wyżej uruchamiające się kierunkowskazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Od pewnego czasu mam te "głośniczki "zaklejone,powodem jest niespodziewany atak pajaka niewidka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeuss z Bagien Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Mam Note z 2006 roku i po ruszeniu nie ryglują mi się automatycznie drzwi. Czy ten typ tak ma? Czy może jest jakiś trick żeby aktywować tą funkcję? W Renault Clio które kiedyś miałem wystarczyło przy włączonym zapłonie przytrzymać przycisk loock przez kilka sekund i było już aktywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zeus ,z tego co mi wiadomo i co mówi instrukcja ,to nie ma automatycznej blokady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Nie ma napewno. Chyba, że można to jakoś zainicjować w komputerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Na pocieszenie możesz aktywować funkcje antynapadowe. Przytrzymujesz oba przycisk pilota przez około 3 sekundy, migają kierunkowskazy i tylko otwierają się jedne drzwi od kirowcy ,drugie przyciągnięcie od blokuje pozostałe drzwi. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jino1 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 mój przycisk lock nie dział - tj przy właczeniu go nadal można bezkarnie otworzyc drzwi pasażera - czy to usterka czy da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Od środka samochodu tak, od zewnątrz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jino1 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 oczywiście od zewnatrz. Wczesniej pamietem, że nie mozna było otworzyć drzwi z zewnątrz a teraz tak. Co moze działać nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Tak jak pisze janio. Przy zaLOCKowaniu drzwi przyciskiem pomiędzy siedzeniami drzwi nie otworzysz od zewnątrz, ale otworzysz je od wewnątrz.... oczywiście od zewnatrz. Wczesniej pamietem, że nie mozna było otworzyć drzwi z zewnątrz a teraz tak. Co moze działać nie tak? Wszystkie drzwi? A kluczykiem z pilota możesz je zamknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jino1 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 kluczykiem z pikota zamykam bez problemu. Od zewnątrz żona otwiera drzwi pasażera , nie sprawdzaliśmy pozostalych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Wszystkie drzwi od środka się otwierają. W momencie otwarcia jednych drzwi przycisk się odblokowywuje. Można włączać za każdym razem i blokować na czas jazdy, potem odblokowywać automatycznie przez otwarcie którychś drzwi, albo przyciskiem. Druga opcja...Przyciskamy przycisk blokady na 2-3 sekundy i automatycznie będzie się nam auto za kazdym razem zamykało (po odpaleniu silnika i ruszeniu) od wewnątrz - otwierając jakieś drzwi będzie się otwierało. Analogicznie wyłączamy...2-3 sekundy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Na początek spróbuj zamknąć samochód dwoma kliknięciami z pilota. Może masz aktywny tryb tzw. antynapadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi