Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przycisk Lock

Moby7
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jedna podpowiedź dotycząca zamykania ''Lock". Może kabelek w drzwiach się przełamał i nie działa lock na prawe drzwi. Mój znajomy miał swego czasu  w VW Jetta obcięte kable w drzwiach i coś mu tam nie działało. Może tam trzeba szukać?

Wszystkie drzwi od środka się otwierają. W momencie otwarcia jednych drzwi przycisk się odblokowywuje. Można włączać za każdym razem i blokować na czas jazdy, potem odblokowywać automatycznie przez otwarcie którychś drzwi, albo przyciskiem. Druga opcja...Przyciskamy przycisk blokady na 2-3 sekundy i automatycznie będzie się nam auto za kazdym razem zamykało (po odpaleniu silnika i ruszeniu) od wewnątrz - otwierając jakieś drzwi będzie się otwierało. Analogicznie wyłączamy...2-3 sekundy.

Próbowałem to dziś przetestować i się nie udało... Upewnię się zatem: należy przytrzymać ten przycisk LOCK przy hamulcu ręcznym? Czy samochód daje jakoś znać, że coś się zmieniło?

Obawiam się że Red namieszał , bo w tych autach nie ma automatycznej blokady drzwi po ruszeniu/odpaleniu silnika.No chyba że w ostatnim wypuście to dodali.

Nie ma? A to może mi się pokręciło...Tak jak się jeździ kilkoma autami "jednocześnie". ;) Clio i 206-tka na 100% tak ma i działa...Byłem przekonany, że w Note tez tak mam...Wybaczcie! Ale sprawdzę to. Natomiast w Note (w obu francuskich samochodach nie działa to) można zamknąć auto mając otwarte drzwi i automat zamyka później resztę. We "francuzach" po prostu centralny odbija i nici z zamknięcia - muszą być wszystkie drzwi zamknięte wtedy można zamknąć centralnym auto. Namieszałem z tym lock-iem...wybaczcie. :)