janio Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Jeszcze jedna podpowiedź dotycząca zamykania ''Lock". Może kabelek w drzwiach się przełamał i nie działa lock na prawe drzwi. Mój znajomy miał swego czasu w VW Jetta obcięte kable w drzwiach i coś mu tam nie działało. Może tam trzeba szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
me2 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Wszystkie drzwi od środka się otwierają. W momencie otwarcia jednych drzwi przycisk się odblokowywuje. Można włączać za każdym razem i blokować na czas jazdy, potem odblokowywać automatycznie przez otwarcie którychś drzwi, albo przyciskiem. Druga opcja...Przyciskamy przycisk blokady na 2-3 sekundy i automatycznie będzie się nam auto za kazdym razem zamykało (po odpaleniu silnika i ruszeniu) od wewnątrz - otwierając jakieś drzwi będzie się otwierało. Analogicznie wyłączamy...2-3 sekundy. Próbowałem to dziś przetestować i się nie udało... Upewnię się zatem: należy przytrzymać ten przycisk LOCK przy hamulcu ręcznym? Czy samochód daje jakoś znać, że coś się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Obawiam się że Red namieszał , bo w tych autach nie ma automatycznej blokady drzwi po ruszeniu/odpaleniu silnika.No chyba że w ostatnim wypuście to dodali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Nie ma? A to może mi się pokręciło...Tak jak się jeździ kilkoma autami "jednocześnie". Clio i 206-tka na 100% tak ma i działa...Byłem przekonany, że w Note tez tak mam...Wybaczcie! Ale sprawdzę to. Natomiast w Note (w obu francuskich samochodach nie działa to) można zamknąć auto mając otwarte drzwi i automat zamyka później resztę. We "francuzach" po prostu centralny odbija i nici z zamknięcia - muszą być wszystkie drzwi zamknięte wtedy można zamknąć centralnym auto. Namieszałem z tym lock-iem...wybaczcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
me2 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Szkoda, trochę mi brakuje takiej możliwości... W Renault też to miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi