Gość Jaco929 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Od jakiegos czasu zauwazylem ze "chlodnica" oleju wspomagania zaczela zawodzic i posic sie przy laczeniu po prawej stronie - chodzi o ta rurke przy chlodnicy klimatyzacji. Pojechalem do salonu do zielonej gory, pomijajac fakt ze obsluge maja poprostu tragiczna (szczerze mowiac najgorszy diler u jakiego w zyciu bylem, traktuja klienta jakby robili mu laske ze tam sa) i czekaniu pol godziny zanim auto wogole wjechalo na serwis (mimo iz bylem umowiony na godzine) i po odczekaniu kolejnych 40 minut, przyszedl do mnie pan ktory stwierdzil dokladnie to samo co mu powiedzialem na wejsciu, ze "rurka od wspomagania sie poci" i ze naprawa wyniesie "ok 1300zl" po czym skasowal mnie 85 zl. Moglbym jeszcze kilka slow napisac ale nie o tym mialo byc. Wyczytalem na kilku forach ze wymiana albo raczej naprawa nie jest filozofia - odciecie skorodowanej/zniszczonej koncowki ktora cieknie i zastapienie jej wezem z opaskami metalowymi. Stad moje pytanie - probowal ktos tego? Jakies wskazowki? Mam zamiar wziasc sie za to na weekend ale zawsze dobrze posluchac kogos kto ma juz doswiadczenie w tej sprawie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Ja robiłem to kiedyś w jeepie montowałem większą chłodnicę skrzyni i wspomagania żaden problem zwłaszcza że to przewód niskiego ciśnienia powrotny 1300??????? Chyba ich poje....!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jaco929 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 "ok 1300zl jesli po drodze sie nie okaze ze jeszcze cos jest zepsute" ze zacytuje Tak myslalem, robie dzis ogledziny co dokladnie zniszczone i w tym tygodniu jak znajde chwile to sie za to biore! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.