Loxeal Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Czy ktos z kolegów wyciszał Serenę, jakie macie z tym doświadczenia ? Czy jest jakiś newralgiczny punkt który trzeba wyciszyć aby w Serenie znacząco ograniczyc hałas w Serenie - chodzi mi szczególnie o hałas przy predkości od 95 do 120 km/h. Co w serenie powoduje ten hałas ? Silnik ? Tłumik ? Most ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Składa się na to przede wszystkim silnik i napęd na tył. Serena jest częściowo już wyciszona. Cieżko będzie jeszcze coś z tym zrobić, szczególnie na fotelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Mam pierwsze sukcesy w wyciszaniu. Są miejsca w serenie gdzie nie ma zupełnie wygłuszenia i tam należy właśnie dać amteriał wyg łuszający. Stare wygłuszenie mozna jeszcze dodatkowo uzupełnić i w serenie dużo ciszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzieba Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 (...) i w serenie dużo ciszej. Liczymy na jakąś fotorelację (choćby komórką) po zakończeniu, ...a może w trakcie, wygłuszania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Chcemy foto, chcemy foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Samochód juz złożony. Zdjęcia zrobię przy najbliższej okazji. Powiem tylko że wygłuszyłem w nastepujących miejscach - pod wszystkimi schodkami pod plastikowymi osłonami nie ma zupełnie wygłuszenia - zastosowałem piankę kupioną w Castoramie którą kładze się pod panele - zdjąłem trzeci i drugi rząd siedzeń wyłożyłem pianką z Castoramy + dodatkowo wykładzina na całej podłodze - to samo pod nogami kierowcy i pasażera na pierwszym rzędzie siedzeń - pod siedzeniami na silnikiem dwa duże płaty wełny mineralnej z aluminium (takiej jak do kominków) - pod osłonę tylnich nadkoli włożna również pianka z Castoramy - pianka jest bajecznie tania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 A jak efekty akustycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Na oko dwa razy ciszej, dokładniej będe mógł powiedzieć jak zmierzę przyżądem rejestrującym głośnośc. Dodam że moja serena ma ostatni tłumik nioryginalny ze wzgledu na butlę z gazem pod podłogą - dlatego jest trochę głośnijsza od koleżanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 A mierzyłeś przed robotą. Butle miałem tak samo założoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Tak mierzyłem w kabinie od 85 do 95 decybeli w najgłośniejszym miejscu. Jeszcze nie przetestowałem efektów przy dużych prędkościach ok. 120 km/h.(lód śniegi itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zauważyłem że jak jest zimno to pierwsze kilometry w Sarnie są chałaśliwe. Ale tak naprawdę to ja lubiętę muzykę spod foteli. Jak się wkręca silnik na obroty. Tak przy 120 to już niezła kapela. A raz jak pognałem auto z ciekawości do 140 km/h to i drzwi nam zaczeły grać telepiąc się chałaśliwie. Wszystkich serdecznie pozdrawiam i życzę Spokojnych Swiąt i Szerokości w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Mi jakoś drzwi nie telepało przy 145, ale dziwne huczenie powietrza się pojawiło. Zdrowych i pogodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luqanio Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 I co z tymi fotkami? wrzucisz coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 NIestety jeszcze jej nie rozbieralem. Poczyniłem natomiast kolejne próby wyciszenia. Zamiast drugiego katalizatora wstawiłem tłumik - efekt - znaczna poprawaszczególnie przy predkości 100 do 120 km/h. Może ktoś ma jeszcze inne pomysły z wyciszeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djembe Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Witam Pozwólcie że odgrzebie kotleta:) Może spróbować coś takiego? -22 db....kusi http://podlogi24.net/balterio-i-premium-podklad-wyciszajacy-panele-premium-wood-sound-pod-balterio-i-inne-podlogi-panelowe-gr-3mm-o_l_741.html Jestem ciekawy jaki byłby efekt jakby kupić 10m i obłożyć tym podłogę i drzwi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Nie wiem czy sprawdziłoby się to jako wyciszenie do samochodu. Ale zawsze możesz sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi