Gość naprawiacz Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Witam. Niestety przyszła pora i na mnie. W moim autku padła turbosprężarka. Dostała luzu i wywaliła olej. Navara 2.5 DI Silnik: YD25 Moc: 171 KM Numer odczytanz y turbo 14411EC00E Poszukuje teraz firmy od której kupię turbo nowe oryginalne w dobrej cenie. Do Moto-R dzwoniłem mają bardzo drogo 4200.- Możecie kogoś polecić (zaufanego, sprawdzonego)? Edytowane 4 Grudnia 2012 przez naprawiacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość samochodziarz Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Cześć. Podobny problem miałem niedawno. Zaryzykowałem i kupiłem nowe turbo. Wydatek się opłacił, bo jeżdżę do tej pory, a parę ładnych kilometrów zrobiłem. Z własnego doświadczenia mogę Ci polecić chłopaków z Siedlec. Wymieniali mi turbo w Zbuczynie, postawiłem samochód i uwinęli się szybko z wymianą. Telefon kontaktowy do nich jakbyś chciał to 500 678 551 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość naprawiacz Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Dzięki dzwoniłem Chyba to oni: http://www.turbosprezarki-nowe.pl/?m=1&zm=3 mogą sprzedać mi nową za 3700 GARRETTA już lepiej. Chyba się skuszę. Jeszczę się prześpie z tą sprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Spoko gość kiedyś kupiłem u niego silnik do Audi,sinik okazał się w idealnym stanie, kosztował pół ceny i koleś wykonał mi diagnostykę i zregenerował wtryskiwacz sterujący w cenie. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość naprawiacz Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Przespałem się z myślami i postanowiłem że kupię u nich nową za 3700. Jak przyjedzie i zamontuję to dam znać. Co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 A jak wyglada regeneracja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość naprawiacz Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Wraz z bratem zamontowaliśmy samemu. Wszystko działa narazie dobrze, po za dziwnym dzwiekiem dochodzącym z tłumnika (jakieś dziwne ciche buczenie) Co do regeneracji to cena różna w zależności od firmy od 600 bez papieru Mielce Wrocławie po 1600 TurboTec. I kur****** hu********pierd************* rozjeb**** się nowa turbosprężarka. Ale się wkurw****. Dzisiaj odsyłam im na reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość samochodziarz Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 NuMeR, regeneracja u nich kosztuje około 1230 brutto. Gwarancja rok czasu bez limitu kilometrów. Też jest to dobre rozwiązanie, jak ktoś nie może sobie pozwolić finansowo na zakup nowej i oryginalnej turbiny. naprawiacz, hahah no to pięknie.... Jednak zakup nowej się nie opłacił.. aż nie chce się wierzyć, że to wina turbiny. Jak była nowa i oryginalna to taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Poszukałbym na twoim miejscu gdzie indziej przyczyny awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość naprawiacz Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Rozebrali moją turbosprężarkę. Przysłąli zdjęcia wraz z ekspertyzą na maila. Coś tam się zatarło, podobno brak smarowania, i jakieś podciśnienia się robią w układzie wydechowym podobno. Nie wiem sam. Jestem Wkur*** I im nie wierzę bo każdy zwala aby nie na siebie. Spróbujemy wyciągnąć kasę od ubezpieczyciela. Umówiłem się na wymianę jeszcze raz na nową tylko teraz zaciągnę do nich samochód pod koniec tygodnia do Zbuczyna. http://www.turbosprezarki-siedlce.pl/turbosprezarki-0-17-kontakt.htm Niech się oni martwią niech sprawdzają wszystko. Przepływ oleju jest prawie 2l. na minutę. Jak tylko sprawa się wyjaśni dam znać na forum dla przestrogi innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość samochodziarz Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Brak smarowania, a leci 2 l oleju na minutę? Coś tu nie gra.. Daj znać co Ci odpowiedzą i jak tą sprawę potraktują Życzę cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rozzobike Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 26/12/2012 wystartował w Nissanie program czesci regenerowanych . Pełna gwarancja i ceny calkiem całkiem. Aha - na poczaktu jako że nie ma jeszcze z czego regenerowac oferują nówki elementy ) Polecam zapytać w najbliższym ASO , lub zapraszam na priv ps nr katalogowy który powinien cie zainteresować : 14411EC00EEX pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość naprawiacz Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Nówki element to mi zaproponowali właśnie oni w dobrej cenie. Tylko coś padło za szybko. Jutro jestem umówiony w Zbuczynie na wymianę jeszcze raz na nową tylko wymienią już u siebie na warsztacie zobaczymy co powiedzą i jak wymienią. Podobno muszę mieć coś z autkiem nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość samochodziarz Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Jak tam naprawa idzie? Wsadzają nowe turbo? Znaleźli przyczynę niby samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość naprawiacz Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Witam w nowym tygodniu. Po powrocie z Zbuczyna autko na razie jeździ jeździ jak się okazało był zapchany DPF dlatego rozwaliło mi 1 nowe turbo po wymianie. Wszystko jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 naprawiwacz czyli co ile cie cala zabawa kosztowala ? rozumiem ze musiales zaplacic za 2szt a co z DPF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość naprawiacz Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) naprawiwacz czyli co ile cie cala zabawa kosztowala ? rozumiem ze musiales zaplacic za 2szt a co z DPF?Turbina 1 raz 3700 turbina 2 raz 3200 wymiana u nich 400 zmiana oleju i filtrów jeszcze raz. Wywalenie DPF i zmiana oprogramowania robił mi znajomy.Plus koszty dojazdu. Grubo 8tys. Sprawa wyszła na prosto, za swój błąd sie płaci... Na razie jeździ i nie mam problemu. Polecam Zbuczyn koło Siedlec znają się na rzeczy i robią tylko w turbosprężarkach. Mam nauczkę żę jak się coś kupuje od kogoś i jest możliwość montażu to się tak robi zeby potem nie było problemów z gwarancją. Edytowane 3 Stycznia 2013 przez naprawiacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszekN Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 A jak wyglada regeneracja ? Znajomy co ma taką Navarę regenerował w Wawie na STS Turbo, ale tam nic nie było do uratowania, dostał cały nowy rdzeń a obudowy wypiaskowali. Też miał problem ze smarowaniem i się nawet wałek ukręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krogulec123 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 witaj ja regenerowałem swoją w turbo tech w jaworznie ul grunwaldzka tel 32 6166738 dają 2 letnią gwarancję i robiłem u nich już kilka i jest ok cena za pełną regenerację 2150 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 No to przyszła kolej na mnie ;( bylem u elektryka obadał czujnik i wyszlo ze zalewa go olejem rozkrecil waz i caly w oleju ;( chce regenerowac Turbo bo koszt 4tys nie bardzo mnie przekonuje w konfrontacji z 600zł co powiecie o tej firmie http://navara.turbo-nissan.turbodynamica.pl/ ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi