Gość sidspeed Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 WITAM potrzebuje pomocy mam 2 nissany nv200 1,6 pb na gazie pierwszy gaz zakladalem u znajomego fachowca no i po 40tys zaczely się kłopoty ......zakonczyly się rementem silnika przy 120tys glowica okazala się kompletnie zniszczona a zawory się tak popalily ....ze czegos takiego nie widziałem.......naprawa wszystkiego plus po drodze okazywalo się ze to niby przez brak lubrykacji... zalozylem wszystko wymienione na nowe minelo 30tys i auto robi to co wcześniej tzn....na gazie dmucha już w wydech tak jakby znowu nie chodzil jakiś tlok na benzynie jest ok....wymieniłem sterowanie listwe wtryskowa i nic dalej nie chodzi nie wiem co robic bo teraz to już tylko nowy silnik albo sprzedać,.....ale nie mam serca tak kogos wbic na mine......jest jakas szansa na uratowanie tego??od czego to się dzieje? a mam drugiego takiego z gazem który ma 80tys i tylko czekam co się stanie....fakt ze robilem gaz w innym miejscu i z ta lubrykacja ale czy to mi wystarczy?bo jak tak dale będzie to to wykończy moja firme. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 dokładny opis co masz założone zdjęcia instalacji z poszczególnymi komponentami ..super by było jakbyś miał zrzuty ekranowe z działającej instalacji ale pierwsze musimy wiedzieć co masz na pierwszy strzał to wtryski masz kichowate reduktor za słaby instalacje co sie nie broni przed 1,2 ... brak korekt po cisnieniu itak dale i tak dalej można wymieniać ...silnika dokładnie nie znam ale raczej nie słyszałem żeby jakieś były przeciwwskazania , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sidspeed Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 kompletnie się nie znam na tym....hmmm......chyba łatwiej byłoby gdybys napisł mi co mam tam założyć pojde kupie to i tyle....bo nastepna naprawa za 5 tys mnie zabije.....a auto w sumie jest nowe jeśli chodzi o karoserie podwozie wszystko igła ....nie uderzony .....a ten silnik to taki problrm....wiec zrobie wszystko żeby to uratować.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 pierwsze to naczaskaj fotek z pod maski foto centralki przełączającej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.