Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[p12 kombi] Czy były seryjnie montowane ciemne(przyciemnione) tylne szyby?

Gość Yauheni
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jestem z Białorusi i u nas jest taki przepis ze nie mozna przyciemniać szyby folią (taśmą)... kupiłem Nissana Primera w Polsce z przyciemnionymi szybami folia i juz kiedy go rejestrowalem w Białorusi nie przeszedłem przegłądu, gdyż mam ten przepis...... ale jest taki chaczyk w tym przepisie, jezeli samochud ma seryjnie montowanie takie szyby i ma na szybach napis (E6; R43 i etc.) może z takimi szybami jezdzić..... boli mnie gdyż mam czarnego kombiaka) i chce jakos przyciemnic "tyl" :)))

wiec pytanie czy są (były) seryjnie (przez producenta) montowane przyciemnione szyby?

nie bylo seryjnie przyciemnianych szyb na czarno sa ciemniejsze odcienie ale prawie nie widac roznicy , przepisy zakazu jazdy z przyciemnianymi szybami dotycza szyby przedniej i szyb przednich bocznych tylne mozesz przyciemniac do woli bynajmniej w PL

Edytowane przez preston81

ja sam musiałem przyciemniać tylne szyby :) autko ładniej wygląda . Przednie boczne mogą być przyciemnione na 30 % ale czy jest sens ? gdzieś mi się obiło o uszy że na białorusi można mieć przyciemnioną tylko tylnią szybę od bagażnika :) swoją drogą ciekawe jak to jest jak obcokrajowcy postanowią przekroczyć granice ;p wtedy zdzieramy folię :> Pozdrawiam :)

Na wschodzie byłym ZSRR nie ma ograniczeń na przyciemnianie szyb. Byłem w Rosji czy też na Ukrainie ;)

Jeśli chodzi o Rosję to jest inna planeta np litr oleju napędowego za 3 zł (sierpień. 2012)

http://www.youtube.com/watch?v=oO1bEtlpLuw

Edytowane przez michaell

Tak Rosja i Ukraina wszyscy na czarno, ale u nas bat'ka Lukaszenko wydal rozkaz ze maja byc biale szyby, ze za nieoryginalne przyciemnione szyby zabieraja dowody, ale jest taki punkt ze te którzy maja oryginalne przyciemnione moga jezdzic.... wiec) szukam takie szyby) albo mysle żeby moje szyby w piecu przyciemnic i zmienic markirowke(emmm numer szkla) u przyciemnionych szyb oryginalnie idzie numer E6 V 43R ####### ja mam E6 43R i musze dopisac "V" zeby bylo zgodnie z prawem)))))

P.S. mam nadzieje ze mnie rozumie cie))))

Hej pytałem się znajomego jak to jest z szybą tylną można mieć na max przyciemnianą .

Do kombi to wręcz trzeba bo jak będziesz coś wiózł większego i zostawisz na parkingu to potencjalny złodziej nie będzie nic widział