kazimierzm Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Ostatnio wziąłem sie za remont blacharki w mojej nysie a dokladnie tylne kielichy, nadkola itp z racji że prawy kielich jest dosyć mocno powykrzywiany potrzebował bym org wymiarów/rozstawów karoserii tego samochodu żeby dobrze to zrobić np odległość między jednym a drugim kielichem, wysokość od podłogi itp. Czy spotkał się ktoś z takimi rzeczami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 z tego co kojarze to w Manualu nie ma takich wymiarów typowo blacharskich. dlatego masz dwie opcje. podjechać do jakiegoś starego blacharza i popytać ... kiedyś były takie ksiażki typu autodata z wymiarami. albo inna opcja jesli przynajmniej jedna strona jest w miarę ok samemu powyznaczaś sobie przekątne. wymiary i tak nie zgadzają się co do milimetra. najważniejsza jest płyta podłogowa, miejsca mocowania wahaczy. płyta podłogowa w wersji 3d i 5d jest taka sama. tego jestem pewny bo do mojego wsadziłem progi z 4/5d i pasujasuper. wiec jeśli chcesz to mam budę idealną niezgnitą i nie bitą w mojej wyścigówce do tego jest cała obspawana więc gwarantuję prawidłowe wymiary. mogę Ci przemierzyć moja budę. pisz PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.