Michał X-trail Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Witam Dzisiaj wracając do domu po przejechaniu ok 5km na liczniku nastukało 159000 przebiegu i niewiem czy to zbieg okoliczności czy auto jakoś weszło w tryb serwisowy bo silnik stracił moc a obroty silnika max 2500.Po zatrzymaniu auta pod domem i ponownym odpaleniu,silnik wkręcał się na obroty i dla upewnienia przejechałem się kawałek,wszystko było ok.W moim BMW 7 jak komputer woła o inspekcję a się to nie zresetuje to komputer silnika przechodzi w tryb serwisowy i też obroty max to 2500 czy Nissan ma coś takiego czy jest jakaś inna przyczyna takiego objawu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Jest w podobie a przyczyn może być wiele, tym bardziej zimą. Poczytaj np. tutaj - trochę tego zebrałem i na forum jest też http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/82100-problem-z-moc/?do=findComment&comment=844160 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opacinski Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zupełnie podobne objawy miałem w moim nissanie / przy wyższej prędkości obrotowej brak mocy i świecenie kontrolki / i diagności sprawdzili, że sonda do wymiany. Oczywiście zasugerowali , że najlepiej to wymienić wszystkie / jest 4 szt / co rozumiem jako propozycję opitolenia klienta z kasy. Więc na razie wymieniam sam po jednej i sprawdzam czy objawy ustąpiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastia1 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Witam Dzisiaj wracając do domu po przejechaniu ok 5km na liczniku nastukało 159000 przebiegu i niewiem czy to zbieg okoliczności czy auto jakoś weszło w tryb serwisowy bo silnik stracił moc a obroty silnika max 2500.Po zatrzymaniu auta pod domem i ponownym odpaleniu,silnik wkręcał się na obroty i dla upewnienia przejechałem się kawałek,wszystko było ok.W moim BMW 7 jak komputer woła o inspekcję a się to nie zresetuje to komputer silnika przechodzi w tryb serwisowy i też obroty max to 2500 czy Nissan ma coś takiego czy jest jakaś inna przyczyna takiego objawu? Podepnij kolego pod komputer U mnie przechodził w stan awaryjny, jak miałem problemy z zaworem SCV i wywalało błąd P0089, ale kontrolka silnika nie świeciła się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.