marcintju Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) W dniu 30.03.2020 o 18:39, hojny67 napisał: Zamiast eksperymentować z olejami lepiej kupić manometr do pomiaru ciśnienia oleju na allegro ceny zaczynają się od 35zł. I co myślisz że zrobie remont albo wymienie pompe oleju jak okaże się że ciśnienie jest niższe niż fabryka zakłada ? Nie opłaca się. W dniu 30.03.2020 o 18:39, hojny67 napisał: terkotanie było prawie niesłyszalne nie wiem czy tak już bedzie, muszę więcej pojeździć żeby ogłosić sukces. Daj znać jak sprawa wygląda po czasie, aczkolwiek u mnie też terkotanie się trochę uciszyło. Pewnie przez to że cieplej się robi. Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez marcintju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojny67 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Terkotanie jest cichsze Mam jeszcze jedno podejrzenie, blacha osłaniająca kolektor przed katalizatorem upaliła się na sprawie, który mocował ją do kolektora może ona terkocze? w najbliższym czasie postaram się ją przyspawać i zobaczę co będzie. Co do temperatury to u mnie jest w okolicach 0 stopni więc ciężko stwierdzić by się ociepliło. Gdybym nie wiedział w co się wsłuchiwać to pewnie wcale bym już tego halasu nie słyszał. Czy tak zostanie - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba0 Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 (edytowane) Wymieniłem olej na 5W-40 Lotos (przebieg prawie 200 tys km) i grzechotanie stało się cichsze. Jak na razie. Czas pokaże czy to może faktycznie olej 5W-30 jest już za rzadki w tym silniku przy zbliżaniu się do 200 tys. przebiegu. Nie wiem czym był ten silnik zalany wcześniej. Oleju nie ubywało odkąd go kupiłem w styczniu a zrobiłem 2 tys. w cyklu miejskim na tym co było w silniku. Edytowane 2 Maja 2020 przez Kuba0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba0 Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Jednak niewiele to pomogło Nadal na zimnym grzechocze jak się mocniej naciśnie pedał gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcintju Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 5 godzin temu, Kuba0 napisał: Jednak niewiele to pomogło Nadal na zimnym grzechocze jak się mocniej naciśnie pedał gazu. U siebie też zmieniłem olej na 5W40, nawet nalałem go więcej (prawie max) i nic to nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Piszę któryś raz z kolei. Te silniki tak mają. Nic tu za bardzo nie pomoże. Ciekawe jest to, że to starszych samochodów E11 Nissan leje na przeglądach olej 10W40. Może raz warto spróbować ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Ja od 120 tys km leję 10w40 Midland i grzechocze.... i w zasadzie nic więcej się nie dzieje.... Pogrzechocze przez kilka kilometrów i już.... po prostu nie kręcę go na wyższe obroty na zimnym i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 20 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Czyli nie ma to za bardzo nic wspólnego z olejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi