negatyw29 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Po wymianie sprzegla po miesiacu przestal dzialac predkosciomierz .niewiem co jest tego przyczyna mam sunny y10 1,6 16v 93r.prosze o pomoc bo mam juz tego powoli dosc usterka za usterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Tak samo było u mnie, tyle że po 3 miesiącach od wymiany sprzęgła prędkościomierz padła Powiedziano mi że to wina impulsatora w skrzynie biegów... zaznaczę że do dzisiaj nie rozwiązałem tego problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
negatyw29 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 szacowany koszt naprawy?badz samego impulsatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 impulsator na allegro ok 100zł, wymiana we własnym zakresie możliwa (ja sam nie robiłem jeszcze) Tyle że wpierw trzeba stary wykręcić bo są 2 albo 3 rodzaje (różnią się ilością ząbków na zębatce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
negatyw29 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 dzieki za pomoc niedlugo moze sie zabiore za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 a nie macie linki prędkościomierza przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 elektroniczny prędkościomierz Do tego założyłem zegary z obrotkiem i on też nie działa (kable poprzekładałem poprawnie i sygnał z pinu 2 też jest pociągnięty) Walczę z tym w wolnych chwilach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 obrotomierz raczej na pewno nie bierze sygnału z impulsatora w skrzyni biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 tak wiem, z komputera idzie Ale nadal nic, sprawdzane były 3 zestawy zegarów. Coś nie gra, w ogóle nie wiem czy dobrze zrobiliśmy ponieważ wlutowałem się w przewód jakieś 10cm od komputera (pisało że tak można zrobić) No ale nic, zrobi się ciepło to trzeba będzie nadal walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 bo nie ma znaczenia gdzie sie w przewód wlutujesz. może chcecie manuala do n13/n14 tam są schematy instalacji jak jest to fabrycznie zrobione. może cos to pomoże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Jak byś miał to był bym ogromnie wdzięczy Możesz gdzieś wrzucić to sobie zassam albo na maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 nie mam gdzie wrzycić. to jest skan z ksziążki podzielony na dwie części napisz maila na PW w sumie w dziale instrukcja obsługi Sunnego jest to samo:) część 1 ma 72MB część 2 ma 220MB więc i mailem nie przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 kiedyś już to sprawdzałem, ale coś nie działało No ale spróbuję, muszę ściągnąć emula wiepierw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 chetnie bym to wrzócił na forum i mam jeszcze manuala do p11 ale to sie nie zmieści tutaj a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Spoko, uruchomiłem emula Czekam aż się zacznie ściągać (podobno do kilku godzin) Warto by zrobić jakiś temat, albo dział z tego typu rzeczami. Żeby to było w jednym miejscu dla każdego modelu. Póki co trzeba się zadowolić tym co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxior270 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 witam serdecznie czytam wsystkie fora na temat problemów z zegarami do sannego N14 bo mam problem z nimi najpierw skakał mi obrotomierz jak szalony w dół i w górę potem padł mi wogule predkościomierz nie pali mi kontrolka od rezerwy wzkażnik od temperatury staje na połowie piszą że są zimne luty ale ja mam licznik ktury nie ma płytki scalonej tylko taką folie jak taśmy w telefonach pomocy bo ja nie daje rady trace nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) prędkościomierz jest na linkę wiec to jakby inny problem. na tej folii sa ścieżki jesli jest to zakurzone albo gdzies nie ma dobrego styku z masą tak bedzie się działo. Trzeba wyczyścić miękką szmatka i benzyną ekstrakcyjną. co sie tyczy prędkościomierza to problem tkwi w lince może dostał sie gdzieś bryd , jest gdzieś przetarta i najzwyklej sie ukręcił wkład kontrolka rezerwy:sprawdziłeś żarówkę ?problem może tkwić też w baku - w samym czyjniku od rezerwy tam jest taka kulka która sie lubi zawieszać wskażnik od temperatury: jesli staje w połowie to ok to prawidłowa temperatura pracy silnika, jak by poszedł na maxa to byś miał silnik przegrzany Edytowane 12 Maja 2013 przez CZAJNIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewwa78 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 szacowany koszt naprawy?badz samego impulsatora? Dziś odebrałam swego sunniaka po wymianie impulsatora (padł prędkościomierz i wskaźnik przejechanych kilometrów). Koszt z robocizną: 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 to chyba koszt samego impulsatora bo robocizna to odkręcenie jednej śrubki i wypięcie wtyczki:)) nie sądze żeby ktos doliczał cos za robociznę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Ja impulsator kupiłem za 100zł (90zł + 10zł przesyłka) a montaż tak jak Czajnik napisałodkręcasz od góry jedną śrubkę i wyjmujesz wtyczke, zakładasz tak samo i już gra Ale mimo to sądzę że coś za robotę wzieli, toż to w polsce jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewwa78 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Szczegółów wymiany nie znam, ale z uwagi na to, że jestem kobietą mającą mało wspólnego z naprawą czegokolwiek w aucie, to ktoś może i na mnie zarobił. Życie...I tak się cieszę, że to tylko mała pierdółka. Przyznam, że zanim dałam do mechanika, poczytałam Wasze posty. Fajnie, że jesteście;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 (edytowane) od tego jest forum i my jesteśmy żeby sobie pomagać powodzenia . Edytowane 14 Września 2013 przez CZAJNIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi