Gość IgorKa72 Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Dziękuję Many, jesteś wielki... Sądzę, że teraz będę częstym gościem na forum i oczywiście podzielę się swoimi wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek10 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Witam wszystkich. Ostatnio dołączyłem do szczęśliwców posiadających Nissana Almerę Tino. auto sprowadzone z Niemiec i oczywiście posiada instrukcję obsługi ale w języku niemieckim, który jest mi nieznany. Czy ktoś może mnie poratować tekstem w naszym rodzimym języku polskim?? Może być wersja elektroniczna (jarko@op.pl) . Model autka V10 z 2004 roku. Czy ktoś wie czy istnieje możliwość zmiany tekstu na wyświetlaczu komputera w autku na język polski ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość renowak2 Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam! Ja rowniez posiadam Almere Tino i poszukuje instrukcji obsługi do benzyniaka 1,8 , 114KM. Jesli ktos bylby laskaw wyslac bylbym baardzo wdzieczny renowak2@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek10 Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Dziękuję za przesłane instrukcje obsługi. Jestem w trakcie jej studiowania. Mam pytanie czy ktoś montował gaz w Tino. Czy są z tym problemy, co na to komputer. Miłej jazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość denvero Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam serdecznie. Ja również poproszę jeśli to możliwe instrukcję do Tino. denvero@wp.pl [ Dodano: Nie 10 Lut, 2008 12:13 ] Co do gazu to ja posiadam i nie zauważyłem większych problemów. Trzeba lać dobry gaz, najlepiej shell albo Bp i śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrewma Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam wszystkich zaglądających na to forum. Mam Almerę Tino od tygodnia . To jest mój pierwszy post na tym forum, bo Almera Tino to mój pierwszy NISSAN. I jak większość "zielonych" zaczynam od prośby o polską instrukcję. Podaję mój e-mail: amajczyk@o2.pl. Z góry dziękuję za pomoc. Jak tylko ktoś mi prześle, dam znać na forum, by innych nie fatygować. Pozdrawiam [ Dodano: Nie 10 Lut, 2008 22:12 ] Many, wielkie dzięki za instrukcję. Za parę dni opiszę jakie są moje wrażenia z użytkowania tego autka. Wcześniej mykałem Astrą 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hary71 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam szczesliwych posiadaczy Nissanka!!! Wlasnie tez kupilem Almere Tino 2,2 DCI 2004 rok,to jest moj pierwszy japonczyk, no i oczywiscie mam problem z rozszyfrowaniem instrukcji obslugi (org. mam po niemiecku).Bardzo prosze jesli ktos by byl tak mily i mnie poratowal! moj e-mail slawoszostrowski@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zwiru_66 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 witam, jestem od kilku miesięcy posiadaczem Almery Tino 2.2 dci, ale do dzisiaj nie udało mi sie zdobyc instrukcji obsługi w jezyku polskim. Wiem , ze dobrzy ludzie na tym forum maga mi pomóc i przesłac instrukcje . Moze byc wersja elektroniczna . Z góry dziekuje i pozdrawiam. Mój adres e-mail: ad.dach@vp.pl [ Dodano: Pią 29 Lut, 2008 21:10 ] Bardzo Ci Many dziękuję za instrukcię obsługi do Almer Tino . Jak byś coś chciał to pisz śmiało-o ile będe mógł to Ci pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierz26 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Witam, ja również proszę o instrukcję do Almerki Tino. Jestem zielony więc chętnie bym przestudiował tą instrukcję. Mój mail jaroszster@gmail.com. Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kdzimi Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Many, to ja tez poprosze o instrukcje... kdzimitrowicz@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość osaboss Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Poprosze o instrukcje almery tino 2,2DI. Z gory dziekuję. osaboss@gmail.com [ Dodano: Pon 17 Mar, 2008 20:03 ] Many słuchaj jak cie błaga lud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Many Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Już Wam wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb1973 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witam serdecznie i pozdrawiam! jestem szczęśliwym posiadaczem TINO 2,2 dci 136KM z 2004r / z pochodzenia francuz/ od 2 kwietnia 2008r. jechałem po almerke 350 km z nadzieja ze będzie moja /PKP/ a z powrotem z usmiechem na twarzy i na kołach. po pierwszych 300 km bardzo pozytwyne spostrzeżenia: - czuć 136 KM pod maską sprawdza sie w czasie wyprzedzania - moim zdaniem trochę za głośno przy ok.130 km/h - drążek zmiany biegów jak dla mnie powinien być umieszczony ok 7 cm do przodu/może to tylko kwestia przyzwyczajenia/ Ogólnie jestem bardzo zadowolony Mam prośbę do wszystkich klubowiczów o instrukcje w j. polskim, z góry serdecznie dzieki w formie elektronicznej na :jaco2007@poczta.onet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacekzet2 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 witam jeśli ktoś będzie chciał instrukcje pisać na zawadajacek@wp.pl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb1973 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Witam!!! dzieki wielkie z instrukcje w j.plskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jayc Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 dla wszystkich co szukaja instrukcji-umiescilem ja na rapidzie-mam nadzieje ze sie @many nie obrazi http://rapidshare.com/files/105261391/Almera_Tino.pdf.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Many Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 @Many się nie obrazi, jest szczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jayc Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 jak znajde chwile to wrzuce jeszcze ksiazke pdf typu "sam naprawiam n16"-naprawde bardzo przydatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol-1987 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 oooooooooooo super przyda sie :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xsjado Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witam ! Jestem posiadaczem Nissana Almera Tino 2,2 i pilnie potrzebują INSTRUKCJI, najlepiej w języku polskim. Bardzo proszę o przesłanie. Mój mail damian.parkour@wp.pl lub kazek57@interia.pl PS: Ten link z rapida nie działa mam nadzieje że Many pomożesz lub ktoś inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ppilus Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Witam, Pragnę oznajmić, iż od 3 dni jestem posiadaczem Almery Tino 1,8 16V i jak większość tu zaglądających chciałbym przestudiować manual do tego auta. Niestety mam tylko w "pogańskim" języku i niewiele udaje mi się z niego dowiedzieć. Jakby mi ktoś podrzucił na e-mail [ piotr (at) fire.idl.pl ] byłbym bardzo wdzięczny. Jeśli nie ma do 1,8 równie dobrze morze być do 2,2 (lepsza taka niż żadna). Jak trochę pojeżdżę nie omieszkam się podzielić swoimi uwagami. Póki co to jestem zaskoczony spalaniem w trasie - po 500 km wyszło ok. 6.5 l/100, przygotowany byłem na wyższe. I tak jak ktoś pisał wcześniej, dźwignia zmiany biegów jak dla mnie też nieco za bardzo wysunięta do tyłu (ale idzie się przyzwyczaić). Poza tym jak na pierwsze dni jest OK. Nawet żona jest zadowolona po pierwszej przejażdżce za kółkiem, a to już wielki plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picad Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Witam. Jestem tu nowy i pozdrawiam wszystkich posiadaczy Almery. Dzis stalem sie posiadaczem Tino 1.8 16V 114 KM. Bardzo proszę podeslijcie tego manuala w jezyku polskim. Link do rapid... przestal dzialac. Posiadam tylko wersje ksiazkowa, z ktorej co najwyzej moge poogladac sobie obrazki. picad@tlen.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Panek Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Hej! Dalej nikt nie dysponuje instrukcją do Tino przed liftem? Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szarobury Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 witam dzieki uprzejmosci forumowiczów posiadam instrukcje almery tino, mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi ze pozwoliłem sobie podac link do instrukcji http://rapidshare.com/files/105579942/Almera_Tino.pdf.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dugi Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Kolega osaboss podesłał mi jakiś czas temu instrukcję Almery Tino i 3 inne małe instrukcje. Dziękuję. A ja znalazłem w tzw. międzyczasie prawdziwy rarytas!! Instrukcję serwisową Almery Tino V10 w języku angielskim. Małe instrukcje dostępne. Natomiast hasło do dużej instrukcji wysyłam na wiadomość prywatną - nie jestem tego autorem, wolę więc nie rozdawać na lewo i prawo. Proszę o cierpliwość po zgłoszeniu zapotrzebowania. AlmeraTinoV10/km4aDaA7 Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi