Gość lusacwww Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witam Wszystkich. To mój pierwszy post tutaj więc jeśli poruszony przezemnie problem jest juz gdzieś na forum opisany to sory - i prosze o link. Mam problem z potencjometrem gazu a przynajmniej tak pokazuje komputerek. Wyglada to tak że po uruchomnieni samochodu wszystko jest ok i da sie jeździć ale po naciśnieciu gazu zaczyna migać chek i niby wszystko jest ok ale w trakcje jazdy pedał niezawsze reaguje. Np jadąc 80km/h ok 2tyś obrotów po zdjęciu nogi z gazu i ponownym wciśnięciu gazu samochód nie reaguje dopiero po kolejnym odpuszczeniu gazu i wciśnięciu samochód przyspiesza. Ogólnie da sie z tym żyć ale jest to troche upierdliwe a z koleji nowy potencjometr lub rezystor jak kto woli w serwisie kosztyje uwaga 1940zł!!!! więc staram sie cos wykombinować. Jeden używany juz kupiłem i mam wrażenie że jest jeszcze gorszy od mojego - moze jest to wynik nie dokońca takich samych numerków na obudowie . Z góry deziekuje za jakieś fachowe porady . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.