luzak70 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Koledzy - właśnie jakieś s......ny ukradły mi oba lusterka zewnętrzne (mój Nissan to 1.6 Visia z 2010 po FL). Urąbali na chama. Chciałbym kupić zamienniki (są na Allegro) - tylko nie wiem czy: 1. Złącze ma być pięcio- czy siedmio- pinowe 2. Czy dam radę wymienić je sam (jak ktoś już to robił to bardzo proszę o wskazówki) 3. Do tej pory miałem zwykłe lusterka - czy można wsadzić to tej wersji auta lusterka samoskładające się ?? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxs Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Jak zaradzić skrzypiącym lusterkom przy rozkładaniu i składaniu? U wszystkich takie dźwięki skrzypiące są ??? WD40 zaradzi czy jeszcze bardziej się okleji syfem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henmal Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 U mnie nic nie skrzypi. Może gwarancja ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu QQ Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 U mnie też jeszcze nic nie skrzypi. Podejrzewam że podczątkowo WD coś pomoże ale później nałapie się do tego tylko syf. Chyba że zrobisz to delikatnie tzn. z umiarem, a później wszystko wyczyścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Nie wiem dokładnie gdzie jest element do składania, ale może spróbuj wymyć je z brudu, który może być w mechanizmie myjką ciśnieniową (podczas mycia auta dokładniej umyj lusterka)? Może się wypłuka brud odpowiedzialny za skrzypienie? U mnie tylko robią bzzzzzz (silniczek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fan_japan Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Witajcie. Zastanawia mnie jak ma się sprawa zamykania lusterek podczas zimy, nie wyobrazam sobie zamykania/otwierania elektrycznie lusterek, czy jest mozliwosc manualna zamykania lusterek?? Chyba przewidzieli zamykanie manualne, niestety nie wjade do garazu na otwrtych lustrach:( Pozdrawiam FAN_JAPAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Dlaczego sobie nie wyobrażasz zimą elektrycznego sterowania lusterkami? Przecież wiele samochodów (w tym mój QQ) ma moduł samoczynnego składania lusterek po wyłączeniu / zamknięciu pojazdu. U mnie działa to już jakieś pół roku i jak na razie bezawaryjnie. Można składać też manualnie lusterka (przynajmniej ja tak kiedyś zrobiłem i nic się nie stało), pytanie tylko jaki w tym sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Witajcie. Zastanawia mnie jak ma się sprawa zamykania lusterek podczas zimy, nie wyobrazam sobie zamykania/otwierania elektrycznie lusterek, czy jest mozliwosc manualna zamykania lusterek?? Chyba przewidzieli zamykanie manualne, niestety nie wjade do garazu na otwrtych lustrach:( Pozdrawiam FAN_JAPAN Nie "trenowałem" ręcznego zamykania ale parę razy na parkingach prostowałem lusterka kiedy jakiś niechlujny parkujący mi je 'złamał" !!! Więc jeśli ręce Ci nie zamarzną to poradzisz sobie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaś Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 A mój kaśkaj nie miał fabrycznie składanych lusterek, ale już ma :-) Całą zimę wszystko pięknie pracowało. ...nawet do głowy mi nie przyszło, że może być z tym jakiś problem A może to zasługa naszego mirazu ;-)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 A mój kaśkaj nie miał fabrycznie składanych lusterek, ale już ma :-) Całą zimę wszystko pięknie pracowało. ...nawet do głowy mi nie przyszło, że może być z tym jakiś problem A może to zasługa naszego mirazu ;-)? ...napwno to zasługa Waszego mariażu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi