carbomer Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Smar i syf wypłukał wd 40 (jakby nie patrzeć środek penetrujący) i gorąca woda. Temat mógłby pewnie załatwić również spray do tarcz ale nie wiem czy nie odtłuściłby zbyt mocno mechanizmu. Edytowane 12 Stycznia 2017 przez carbomer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Smar i syf wypłukał wd 40 (jakby nie patrzeć środek penetrujący) i gorąca woda. Temat mógłby pewnie załatwić również spray do tarcz ale nie wiem czy nie odtłuściłby zbyt mocno mechanizmu. tu chodzi o zamek wewnątrz drzwi, głęboko a nie wkładkę. WD40 i woda nie pomogą. Nie ma po prostu dojścia Edytowane 12 Stycznia 2017 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carbomer Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 tu chodzi o zamek wewnątrz drzwi, głęboko a nie wkładkę. WD40 i woda nie pomogą. Nie ma po prostu dojścia Pomogą bo pomogły, a zamek nie jest głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Pomogą bo pomogły, a zamek nie jest głęboko.Tak zebys zobaczyl jak wygladal u mnie zamek od kierowcy bo rozbebeszeniu... Ciekawe czy WD i wrzatek by pomogly.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carbomer Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Tematem nie są zardzewiałe zamki tylko zabrudzone, jak również problemem na mrozach nie jest mechanizm dźwigienek-cięgien tylko zapadka bezpośrednio przy tym dzyndzlu ryglu czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 tak czy tak hotwoda z wd nie załatwi problemu na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carbomer Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zobaczymy, 3 tydzień leci jakby co zamelduje o porażce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zobaczymy, 3 tydzień leci jakby co zamelduje o porażce.byleby do konca zimy Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 stawiam, że już się nie zablokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carbomer Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Potraktowany hot wodą i wd 40 już się nie zablokował, jednakże od strony pasażera zamek dzisiaj umarł. Jako, że mrozu nie ma diagnoza padła na rdzę. Po rozebraniu okazało się, że dźwignia rzeczywiście jest zardzewiała. Czyszczenie, smarowanie i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Po rozebraniu okazało się, że dźwignia rzeczywiście jest zardzewiała. Czyszczenie, smarowanie i działa. ciekawe skad ta rdza? czy aby nie od 'hot wody'? Twoj 'zimowy' patent to najgorsza rzecz jaka mogles zrobic dla swojego auta opisany przypadek wskazuje ze do zamka tak czy inaczej trzeba sie dobrac i wyczyscic, im szybciej tym lepiej pozdrawiam Edytowane 19 Maja 2017 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Witam, potrzebuję pilnej pomocy w materii zamarzających zewnętrznych klamek w swojej nysce. Przy dużych mrozach i wilgotności powietrza mam problem szczególnie z tylnymi klamkami, albo nie mogę ich otworzyć albo jak uda się otworzyć to nie mogę zamknąć. Sytuacja wraca do normy kiedy w samochodzie zrobi się ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 (edytowane) W tamtym roku miałem z tym tragedię ! Oczywiście myjnia przed mrozami . Ustąpiło w połowie zimy . Wczoraj miałem to w jednych drzwiach . Edytowane 29 Listopada 2018 przez fonir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Doraźnie , to tylko chyba dobra suszarką aby usunąć wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 doraźnie można wieczorem 20 razy otworzyć go i zamknąć. Pomaga. Trzeba tylko to robić codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 W dniu 30.11.2018 o 19:08, Mały Stanley napisał: Doraźnie , to tylko chyba dobra suszarką aby usunąć wilgoć. Suszarka dużej mocy skutecznie problem rozwiązuje do następnego ,intensywnego mycia auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Dla tego napisałem ,, doraźnie ,, . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROGI Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Równie, zamarzają drzwi i u mnie, szczególnie tylne. Czyli w ramach czasu wolnego, trzeba będzie ruszyć zamki. Mam smar: Grafitowy, Łt43, do głowicy kosiarki, ale pewnie żaden z tych się nie nada.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Jak by ktoś zlokalizował miejsce odpowiedzialne za te zamarzanie to mile widziane foto i opis. Nie mam jak i bo zimno i brak garażu narazie. U mnie tył zamarza w tą zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalapan Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 U mnie też wszystko zamarza, jedynie z trudem mogłem otworzyć tylne lewe drzwi Z takim dziadostwem to się jeszcze nie spotkałem w żadnym samochodzie Fakt - umyłem samochód, ale jeszcze chyba 3 dni były do minimalnego mrozu. Chyba 2 godziny suszarką próbowałem jakoś rozgrzać i wysuszyć co się da, trochę pomogło, ale niesmak pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Olej silikonowy w aerozolu, na uszczelki też się nada, popsikać szmatkę i przetrzeć uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 To nie dżwi zamarzaja - przeczytaj wątek zanim napiszesz. Wewnąt -mechanizm zamarza ! Nie uszczelki! Nie zamek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 55 minutes ago, fonir said: To nie dżwi zamarzaja - przeczytaj wątek zanim napiszesz. Wewnąt -mechanizm zamarza ! Nie uszczelki! Nie zamek! Oj, chyba Ty powinienes doczytac uwazniej poprzedni wpis. @kubalon napisale, ze do uszczelek "TEZ" sie nada BTW Napisales ze to nie zamek, w takim razie co zamarza? Mechanizm - to wlasnie zamek z tego co sie "domyslam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) Jak by nie batrzeć silikon i smar na uszczelki ,do zamka -można sobie w buty wsadzić ... Edytowane 1 Lutego 2019 przez fonir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 23 minuty temu, fonir napisał: Jak by nie batrzeć silikon i smar na uszczelki ,do zamka -można sobie w buty wsadzić ... Mylisz się. Najczesciej w wiekoszości aut własnie łapia uszczelki.Siłowe otwieranie często kończy sie rozerwaniem ich. Dlatego to bardzo dobra rada-umycie ich,wysuszenie a nastepnie nałożenie środka konserwującego i zapobiegajacego zamarzaniu. Prawidłowo ta czynność robi sie za jednym razem wraz konserwacja cięgieł i mechanizmów zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi