Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

przełączanie termometr-zegraek

nicolae

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam P11 z 98r (diesel).

Do tej pory działała tak, że wyświetlacz pokazywał godzinę, a po spadku temp. poniżej 4 stopni przełączał się na pulsujące wskazywanie temperatury.

Od niedawna zegarek jest tylko do momentu przekręcenia kluczyka. Niezależnie ile stopni jest na dworze, gdy tylko przekręcę kluczyk wyłącza się zegar a włącza termometr.

Jak powrócić do wcześniejszego stanu?

Pozdrawiam

Mikołaj

Wielki za dzięki za instrukcję typu "jak krowie na rowie".

W życiu bym się nie domyślił, żeby w tym miejscu szukać.

Z drugiej strony jest to dość ciekawe powiązanie spraw "wycieraczkowo - spryskiwaczowych" z zegarkiem i termometrem.

Cieszę się tylko, że radia nie nastrajam światłami a klimatyzacji klaksonem.

Trochę "polecieli" inżynierowie z Nissana ale niech im będzie.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

MM

No to chłopie żeś nie siedział w Mercedesie tam wszystki jest jedna wajchą \

światła

wycieraczki

kierunki

Ano dobrze, że Mercedesa omijałem....

Jakoś tak mnie życie do Nysek przyzwyczaiło, że na 7 aut w życiu tylko jedno było innej firmy.

Kulałem się już Sunny N14, Y10; Primerami WP10, P11, P12; Sereną C23.

Pomimo takiej zażyłości z marką to muszę przyznać, że ten przycisk naprawdę mnie zaskoczył.

Ojciec kupił A klasę. Spalona żarówka przednich świateł wymaga odkręcenia błotnika i zderzaka. 2 razy robił alternator. Czytaj wyciągał (opuszczał) silnik z samochodu bo inaczej nie ma dostępu. Że już nie wspomnę o akumulatorze pod nogami pasażera...

A opcja przełączania komputera w prawej manetce to bardzo popularne i intuicyjne rozwiązanie w wielu markach. Mają tak np fordy, renault.

W wielu nowych samichodach zwłaszcza tych małych, zeby zmienic żarówke trzeba rozbebeszyc połowe przodu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...