Gość ANIZ Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Z uwagi, że jesteś świeżak na forum, to zacznę od staropolskiego SIEMA! Ale do rzeczy! Mój leciwy Nissan Sunny n14 z silnikiem 1,4 na wtryskach z '94 roku, tej zimy zaczął kaprysić. Otóż ostatnio zaczęły pojawiać się problemy z odpaleniem. Problem pojawia się, gdy za oknem jest duża wilgoć. Np. tak jak teraz - popadał śnieg, a że mój nissan nie ma garażu - to gdy pokrywa śnieżna stopniała, auto nie chce odpalić. Takiego problemu nie ma, gdy termometry wskazują sporo poniżej zera. Wiadomo. Kręci jakby trochę wolniej, ale w konsekwencj zapala za pierwszym razem. Gdy zaczyna robić się mokro, niestety już nie chce. Więc pytam: czy ktoś miał podoby problem, a jeżeli tak, to w jaki sposób sobie z nim poradził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Wilgoć na stykach - pierwsza moja myśl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 wilgoś na kablach WN a one tego nie lubią ,,,, zacznij od kabli ew w mokry dzień weź suchą szmatkę wytrzyj je dokładnie łącznie z aparatem zapłonowym i prubój powinno być lepiej ,,, jak dla mnie kable i świece do wymiany ,,, a kable to unikaj firm takich jak ,,,sentech janmor polecane sprawdzone ngk jest nie jest najlepsze jest jedyne sensowne bo na reszcie będą jaja i będziesz to reklamował ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 proponuję, wieczorem podnieść maskę odpalić auto i zobaczyć czy nie latają jakieś bengale, i jak by co można popsikać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Baldi108 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Witam Mam podobny problem tyle tylko że auto po prostu nie chce zapalić. Ja jestem z koleji świeżak w przygodach z samochodami dlatego konkretnie potrzebowałbym odpowiedzi co to może być. Sytuacja wygląda następująco: W dzień, popołudnie, noc w ujemnych i dodatnich temp. nie mogę odpalić auta. Trze trze ale nie zapala. Czasami nawet silnik próbuję się ruszyć, ale w końcu tego nie robi (czy dodaje gazu czy nie). Akumulator naładowany w pełni prostownikiem. Sprawdzony. Co jeszcze muszę sprawdzić? Co to może być albo jak inaczej spróbować go odpalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariand87 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 ja również niestety muszę dołączyć sie do pytania. mianowiciew atuto przestało mi odpalać, co ciekawe pali na zaciąg bez problemu, a z rozrusznika po nocnym staniu juz nie. jesli nim troszke pojezdze do dłuzszego postoju niema problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.