Michał X-trail Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Witam Przy zmianie biegów w trybie 2WD,biegi wchodzą gładko bez żadnego szarpania a w trybie AUTO czuć delikatny opór i szarpnięcie.Taka przypadłość jest tylko do 3 biegu ,4,5,6 wchodzą płynnie.To szarpnięcie widać nawet na lewarku od biegów.Nie wiem czy te skrzynie są takie wolne czy ja za szybko przerzucam biegi,czy może jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loofer Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 sprawdz czy nie masz wyrobionych gum na tylnym wozku w trybie auto naped jest rowniez na tyl i jesli gumy sa wyrobione moze szarpnac w trybie 2wd tego nie wyczujesz ja zalozylem pouliretanowe czy jakos tak ponoc wytrzymuja 5 razy dluzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał X-trail Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Witam To są te 4 tuleje na tym rys pod nr4 http://nissan4u.com/parts/x_trail/el_t30/2004_10/type_22/axle_suspension_and_steering/rear_axle_and_rear_suspension/illustration_2/ a czy pamiętasz jaki był koszt tych z poliuretanu i jak jest z wymianą tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Koszt tulei ok 350 zł. Mają w Deuter Olkusz. Do tego jeszcze można wymienić od razu mocowanie tylnego mostu ok. 100 zł. Przy wymianie najlepiej opuścić cały wózek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zauważyliście różnicę po wymianie? Chodzi mi czy nie przenosi się więcej wibracji na budę po zmianie na twardsze gumy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zmian żadnych nie ma, żadnych drgań nie przenosi na nadwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.