Gość dzkzsl Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witam Wygrzebałem gdzieś w necie. Ładnie wygląda. Wie może ktoś z Was jak to zrobić i czy nie będzie miało to wpływu na oświetlenie drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Bardzo prosto Rozklejasz reflektor,matujesz,lakierujesz na czarny kolor,polerujesz,sklejasz i gotowe Nie ma wplywy bo część która jest odpowiedzialna za światło czyli odbłysnik (dla świateł drogowych) jest nieanruszony. Jak już byś to robił to warto go tez przepolererować Edytowane 21 Stycznia 2013 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 O proszę. A robił to ktoś z Was może? Jest jakaś fajna recenzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbborsuk Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Nie zapominaj też o tym że trzeba wyciąć pomarańczowy plastik ;P wstawić srebrną żarówkę która świeci na pomarańczowo. Czytałem artykuł o tym samochodzie i sam planuje coś takiego zrobić ale latem ;P bo teraz nie mam ochoty rozkładać go przy -15 stopniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 (edytowane) A właśnie zapomniałem napisać o plastiku, fakt trzeba bo efektu by nie było ;)Ja na razie planuję stałe podłączenie kierunkowskazu pod pozycyjne na 2-u włóknowej żarówce a'la American style, bo pierwsze podjeście już miałem takieprowizoryczne i ciekawie się zapowiada ;)Tutaj masz coś podobnego a to chyba zdjęcie większe niż Twoje wrzucone? Mój faworyt to srebrna,przyciemnione lampy i ringi Edytowane 21 Stycznia 2013 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 No fajnie to wygląda. W takim razie ja też poczekam do lata aż któryś z kolegów to zrobi i recenzje wrzuci, cobym czegoś nie spierdzielil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Tam w sumie nie masz co spierniczyć polewanie lampy goraca wodą żeby klej puścił i do dzieła tutoriala nikt nie wrzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Jakim klejem skleić potem lampe? Czyli podsumowując. Jakie zakupy zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Najlepiej to po robocie skleić czymś takim jak silikon lecz o mocniejszej sile wiązania. A zakupy to czajnik woda klej spray czarny papier ścierny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 i pomalować samym sprayem wystarczy ? Robiłeś to może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Ja tego nie robiłem ale na jakimś forum czytałem. Bodajże VW golf klub polska. Ja w swoim miałem ringi założone. Pomalowac i wypolerowac oczywiście i na to klar znaczy bezbarwny jesli chcesz połysk, lub samo matowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Jak wypolerować? Jakis lakier? Sory że tyle pytań ale chce to jak najlepiej zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 pierw to musisz polakierować czarnym lakierem a później wypolerować filcowym kołem polerskim do uzyskania fabrycznego połysku. Takie koło możesz kupić w motoryzacyjnym i jak powiesz że coś takiego chcesz to koleś juz bd wiedział co Ci sprzedać I jak wypolerujesz to możesz wsiąść paste z woskiem i tak jak na karoserii robisz tak samo na odbłysniku czyli nakładasz,czekać i wycierasz I montujesz do kupy wszystko razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) ok, dzięki. pozdrawiam a ringi to już chyba poważniejsza operacja, co? Edytowane 24 Stycznia 2013 przez dzkzsl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 WIesz co, ja wiem czy poważniejsza Wydaje mi się że nie trzeba tylko zamontować je i kable podłączyć do pozycyjnych mniej roboty niż z malowaniem Ringi miałem w golfie III W Primci nie posiadam żadnych udoskonaleń lamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 No właśnie, tylko pod golfa III mozna znalesc kakretnny egzemplarz ringów wraz z instrukcją montażu itd a do primery raczej ciezko ? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Ale montaz jest identyczny tylko lampy się różnią kształtem tu mas ofertę. Róznica polega na rodzaju podłączenia danej żąrówki (H1,H7) http://allegro.pl/bi-xenon-soczewka-angel-eyes-ringi-ccfl-h1-h7-h4-i2940390465.html Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzkzsl Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Nie będzie to miało wpływu na tą automatyczną regulację soczewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 nie kolego Jeżeli to prawidłowo założysz to regulacja będzie tak samo działała jak przy normalnej żarówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbborsuk Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Ring przecież będzie założony przed plastikową osłoną która docelowo masz pomalować na czarno jak nie będzie zasłaniała soczewki to będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 borsuk nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi kolega sie o poziomowanie pytał a Ty piszesz o umiejscowieniu ringu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbborsuk Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Skoro ring bedzie umieszczony przed soczewką- a będzie, więc nie ma to nic wspólnego z poziomowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 A faktycznie Źle zinterpretowałem Twój wpis Logiczna sprawa w sumie Trudno by było zamontować ring przed poziomowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Dawno się do tego przy mieszałem, za nim temat się pojawił. Koledzy o ile kwestia rozklejenia lampy i po malowania czesci odblasku "komory"przy soczewce na czarno oraz za ciemnienia pomarańczowej wkładki kierunkowskazu jest stosunkowo prosta(ona jest tylko za ciemiona a nie wywalana, i nie ma potrzeby stosowania żarówki pomarańczowej). Efekt taki jak na foto. Problem jest w dostaniu w PL. ringu SMD czy też CCFL-(-krótka żywotność, głównie przetwornic! ). Ponieważ u nas najmniejsze są o średnicy wewnętrznej! 70mm dedykowane do golfa5 lub F.Mondeo 68mm i to w dodatku okrągłe! A u nas trzeba zastopować najlepiej podkowę aby zbyt nie ingerować w obudowe odblasku(wychodzący "tunel" soczewki jest nie w pełni okrągły!). Ponad to wymiary "tunelu" zewnętrzne to ok. 70mm a wewnętrzne 57mm. Tak że najlepszy jest ring o średnicy 60mm -wewnątrz!aby nie przysłaniał soczewki . Są takie ale na stronach firm miedzy innymi usa, uk i.t.d(+50mm, 40mm). Wiec koszt zakupu+przesyłki to ok. 500pln+zero gwarancji jak by się sp.......ło! niestety ale firmy u nas nie są za interesowane takimi rozmiarami nie popularnymi! P.s. U nas zdzierają (a Jarfa.pl szczególnie!) od 250do 600pln. Na zachodzie 80do150pln. Edytowane 4 Lutego 2013 przez NEO NFS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbborsuk Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dobrze znać wymiary wewnętrzne ;D łatwiej będzie coś dorobić ale dla chcącego nic trudnego jak będzie cieplej rozkładam swoje lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi