NEO NFS Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Ja i nrb chodz w innym zakładzie za odbłyśnik dalismy 50zeta. Natomiast ja jeszcze robiłem wkładki na dymione za 150zeta. Tak to wygląda w zestawieniu z lampą normal Edytowane 2 Lutego 2014 przez NEO NFS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toshiba Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 po przyciemnieniu zdjęcia podglądowe jeszcze bez soczewkiKolejna próba zrobienia klosza: zamatowiłem pomalowałem lakierem bezbarwnym. Efekt fajny ale nierówności lakieru były widoczne. Chciałem je wyrównać -> papier wodny i polerowanie efekt był coraz gorszy widocznie ten lakier nie nadawał sie do polerowania :/Dzisiaj od nowa zdarłem cały lakier gąbką ścierną P100potem papier wodny 1500, 2000, 2500 i pasta drobnościerna. Polerowanie gąbką na wiertarce potem idzie na to protekt, Ochrona UV po polerowaniu jeszcze bardziej nabłyszcza efekt bardzo ładny. Ciekawe na jak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 rozumiem że przyciemnianie tzn starcie chromu i polakierowanie czarną farbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Mateusz_P11_144 raczej zmycie powłoki metalizowanej- zrobisz to nawet n.p. tenaturatem. Ja robiłem nową (dymioną powłokę. Lakierowanie w dodatku tandetnym lakierem to moim zdaniem ryzyko takie że odstrzeli lub zmatowieje z powodu tempertury jaka panuje w kloszu?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toshiba Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Zmyć raczej ciężko bo to nie odbłyśnik, a starcie by było widać po pomalowaniu nierówności. Ewentualnie można by delikatnie opiaskować. Zrobiłem tak jak w poprzednim samochodzie czyli malowanie bezpośrednio na ten chrom. Lampa będzie teraz sklejona zwykłym sylikonem czarnym żeby można było zrobić poprawki, kleju oryginalnego nie wyciągamy bo w nim się dobrze trzyma klosz. Najbardziej o co sie boje to o klosz bo wypolerowałem go po wcześniejszym zdarciu starego poobijanego lakieru. Teraz po polerowaniu ma naniesioną tylko warstwę ochronną UV w takim kremie. Nie wiem na jak długo ten efekt utrzyma czy nie trzeba będzie polakierować. Edytowane 2 Marca 2014 przez Toshiba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Efekt wypas!! :dribble: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastek Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 świetełka wyglądają obłędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 A ktoś może wie jaką średnicę ma odbłyśnik długich, Mam chęć na takie lampy, a mocne ringi dałbym jako dzienne. Nie chce rozbierać lampy, a mając ten rozmiar mógłbym sobie w pracy dorobić odpowiednie pierścienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toshiba Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 nie jest okrągły idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Świetna robota! Efekt niesamowity! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Kurcze kolor primerki tez obłędny Lampy robią robotę niesamowitą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toshiba Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Tu na zdjeciu prawa lampa jeszcze nie do konca dopasowana (samochod był pukniety w ten róg) troche uchwytu w lampie przerobić i lampa wejdzie troszke głębiej. Edytowane 15 Marca 2014 przez Toshiba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Jest progres Mi sie w hoooooooj podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 A oto mój efekt pracy nad xeno z przed około 3 miesięcy :-) (brak czasu w wstawieniu) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi