Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wydech

posimek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam mały problemik polegający na wydmuchanej uszczelce między kolektorem wydechowym a katalizatorem. Podobno tylko do kupienia w ASO macie jakieś doświadczenie w tym temacie?? pozdrawiam

jedź gdzieś gdzie robią wydechy, zazwyczaj maja uszczelki,

jedź gdzieś gdzie robią wydechy, zazwyczaj maja uszczelki,

juz tam bylem na dzień dobry i powiedzieli mi ze dostać je to kiepsko od tego zaczynałem za leniwy jestem by na własną ręke szukac.....:P:)

ITEM 6 tak mi się wydaje dzięki za pomoc:)

WSZYSTKO OK polecam ten sklep na Traktorzystów maja rowniez stanowisko do naprawy wiec "od ręki " wszystko zrobione.

Dużo gorzej jak już będzie trzeba wymienić tłumik to tiidy.Na razie masakra z zamiennikami.Bosal robi na USA ale w ich katalogach na EU ,brak.

• 1 rok później...

Odnowię temat wydechu do Tiidy, Przydarzyło mi się w ubiegłym tygodniu, że urwał się wieszak pod tylnym tłumikiem (przepraszam, że piszę mało "technicznie"). Wieszak udało się w serwisie zespawać (kosztowało mnie to 170 zł), ale facet z recepcji powiedział, że tłumik też nie jest w najlepszym stanie. Dowiedziałem się, że oryginalny tłumik kosztuje 900 zł, a zamiennik na Allegro (http://allegro.pl/nowy-tlumik-koncowy-nissan-tiida-1-6-hb-07-fenno-i4470066856.html) - 330 zł. Co ciekawe - to jedyny tłumik do Tiidy na Allegro (jest jeszcze druga aukcja - z tłumikiem do sedana). Wiecie może, gdzie można kupić - poza Allegro - tłumiki do Tiidy?

Zamiennik nigdy nie będzie sprężał spalin jak oryginał !

Jak chcesz dobrze dołóż i kup oryginał .

Dlatego ja co wiosnę po okresie zimowym, zawsze wymywam podwozie z solanki !!!

Kładę się pod tłumikiem końcowym, oczyszczam go z nalotów  i zabezpieczam woskiem do samolotów .

Cała operacja trwa godzinkę a jaka przyjemność po tej robocie ,tak sobie popatrzeć na czyściutki błyszczący tłumik i 900 zł plus robocizna w kieszeni :whistle:  

• 2 tygodnie później...

Zamiennik nigdy nie będzie sprężał spalin jak oryginał !

Jak chcesz dobrze dołóż i kup oryginał .

Dlatego ja co wiosnę po okresie zimowym, zawsze wymywam podwozie z solanki !!!

Kładę się pod tłumikiem końcowym, oczyszczam go z nalotów  i zabezpieczam woskiem do samolotów .

Cała operacja trwa godzinkę a jaka przyjemność po tej robocie ,tak sobie popatrzeć na czyściutki błyszczący tłumik i 900 zł plus robocizna w kieszeni :whistle:  

Ja niestety nie mam takiej możliwości, a mycie podwozia na myjni to niestety nie to samo... Wydaje mi się jednak, że jak co do czego przyjdzie, to kupię zamiennik...

Ja po zimie myje wszystkie swoje samochody byłe i obecne tak 

a położyć się i wyczyścić i zabezpieczyć tłumik to tylko trzeba chcieć  :)