Gość fill75 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Witam,mam problem z nissanem x-trailem z 2005r.Auto ciężko zapala,na wolnych obrotach silnik pracuje metalicznie.Przyśpieszenie jest ok,brak dymienia z rury.Na kompie pokazuje zbyt duże ciśnienie na listwie wtryskowej,zadane 240 a rzeczywiste między 550 a 600.Diagnoza mojego mechanika zawór SCV.Po wymianie zaworu nie ma poprawy.Model pompy wtryskowej denso 16700 AW404.Proszę o pomoc Witam,mam problem z nissanem x-trailem z 2005r.Auto ciężko zapala,na wolnych obrotach silnik pracuje metalicznie.Przyśpieszenie jest ok,brak dymienia z rury.Na kompie pokazuje zbyt duże ciśnienie na listwie wtryskowej,zadane 240 a rzeczywiste między 550 a 600.Diagnoza mojego mechanika zawór SCV.Po wymianie zaworu nie ma poprawy.Model pompy wtryskowej denso 16700 AW404.Proszę o pomoc Zapomniałem napisać,że po chwilowym postoju silnik przełącza sie w tryb awaryjny-brak mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Witaj, mój też tak ostatnio miał i winny był jeden wtrysk, po wymianie wszystko w normie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastia1 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Witam,mam problem z nissanem x-trailem z 2005r.Auto ciężko zapala,na wolnych obrotach silnik pracuje metalicznie.Przyśpieszenie jest ok,brak dymienia z rury.Na kompie pokazuje zbyt duże ciśnienie na listwie wtryskowej,zadane 240 a rzeczywiste między 550 a 600.Diagnoza mojego mechanika zawór SCV.Po wymianie zaworu nie ma poprawy.Model pompy wtryskowej denso 16700 AW404.Proszę o pomoc Zapomniałem napisać,że po chwilowym postoju silnik przełącza sie w tryb awaryjny-brak mocy Miałem podobnie przy wadliwym SCV. Ryba382 powiedział, że po wymianie zaworu trzeba dokonać adaptacji w ASO, pojechałem, zrobili i od tamtej pory zero problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fill75 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Dzisiaj podjechał kolega z KTS-em 2 minuty pracy i auto śmiga aż miło.Omijając ASO zaoszczędzikłem troszkę grosza.Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Dzisiaj podjechał kolega z KTS-em 2 minuty pracy i auto śmiga aż miło.Omijając ASO zaoszczędzikłem troszkę grosza.Dzięki za pomoc Czyli reset pompy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Miałem podobnie przy wadliwym SCV. Ryba382 powiedział, że po wymianie zaworu trzeba dokonać adaptacji w ASO, pojechałem, zrobili i od tamtej pory zero problemów No tak o resecie pompy wiedział tylko Ryba. Inni do tej pory nie mieli o tym pojęcia. Trzeba to gdzieś umieścić. Może w "HOW TO..." Z adnotacją, że to Ryba wymyślił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 No tak o resecie pompy wiedział tylko Ryba. Inni do tej pory nie mieli o tym pojęcia. Trzeba to gdzieś umieścić. Może w "HOW TO..." Z adnotacją, że to Ryba wymyślił. Już jest w How To Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Przecież to był joke. Dużo osób już wczeniej o tym wiedziało. Nie tylko ryba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Przecież to był joke. Dużo osób już wczeniej o tym wiedziało. Nie tylko ryba. a to sorki, nie skojarzyłem no tak, wiedza tajemna i takie tam ... hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.