leny Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Witam! od jakiegoś czasu mam upierdliwy problem z paskami, piszczą po postoju, piszczą gdy jest wilgoć, ale ostatnio piszcząnawet po dohamowaniu przed zakrętem i przejechaniu przez przeszkdy typu "śpiący policjant". dwukrotnie piskom towarzyszyło szarpanie silnika- brak płynności jazdy. Problem mija po rozgrzaniu silnika, paski były regulowane. Czy może to być problem z którymś z kółek- napinaczy itp? paski są w dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Może psiknij silikonem jesli jest dobrze naciągnięty to nie powinien piszczeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Mam to samo, za każdym razem jak odpalam rano. Wydaje mi się że pasek jest po prostu przytarty i jak jest wilgoć to nie łapie odpowiedniego tarcia z rolką. Przyczyny upatruję w tym że nie mam dolnej osłony silnika pod paskami i przy każdym przejeździe przez dużą kałużę paski zachlapują sie wodą, pasek się ślizga i na chwilę znika ładowanie. Myślę ze po kilku takich akcjach pasek się przypiekł i jest zbyt śliski. Stawiam że wymiana paska zlikwiduje problem, tylko najpierw muszę nową osłonę założyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ja stawiam na zerwane kolo pasowe walu korbowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keey Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Na piszczące paski działa dobrze mydło. W kostce oczywiście. Wtedy będziesz wiedział czy pasek czy jak kolega napisał koło wału korbowego. Mi piszczały na zimnym silniku, przy rozruchu i skrętach. Ale pomógł naciąg. Jak nie masz mydła po ręką, to woda też pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 w sensie polać pasek wodą? mi jak się zachlapie po przejeździe przez kałużę to właśnie zaczyna piszczeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.