habibek Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Witam Wszystkich. Przymierzam się wo wymiany krzyżaków na wałach - niestety wszystkich - luz jest tak wielki, że wyrywa mi kierownicę z rąk Mam w tym względzie jedno pytanie - czy krzyżaki na oba wały mają taki sam rozmiar, czy morze na przód są mniejsze niż na tył? Czego mam szukać? (krótki Patrol 2004r - ale modelowo 2003 - GU3 z silnikiem 3.0)? Pozdrawiam, Łukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 samemu lepiej tego nie wymieniać, chyba że masz sprzęt po wymianie krzyżaków trzeba dać wał do wyważenia ja dałem jakieś 2lata temu wał do firmy która wymienia krzyżaki i wyważa, wymiana 2 krzyżaków i wyważenie kosztowało mnie 450zł w Bielsko Białej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
habibek Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Wał mam dobry, na nowych krzyżakach według specyfikacji tolerancja bicia wynosi aż 0,6mm, luz na krzyżakach tylko 0,2mm - specjalnych narzędzi poza ściągaczem do łożysk do tego nie trzeba więc chcę wymienić sam a w razie czego wał do wyważenia oddam dopiero jak będzie trzeba. Tylko krzyżaki mam w tak fatalnym stanie, że po demontażu muszę zamontować nowe, tamte rozsypią się całkiem, nie ma możliwości ich pomiaru poza średnicą szklanek. Cud, że jeszcze jeździ - właśnie dlatego zapytałem o rozmiary. Pozdr, dzięki za radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.