Gość heineken72 Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Witam mam zamiar wymienić olej w skrzyni biegów ale mam wyciek w miejscu gdzie wchodzi wałek od drążeka biegów może ktoś uszczelniał w tym miejscu i wie jakie uszczelniacze tam idą .... albo ma rozdział z instrukcji SERVICE MANUAL P10 o skrzyni manualnej gdzie jest to rozrysowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 też mam ten kłopot. tam jest uszczelniacz, który w serwisie kosztuje 60 zł. nie rozbierałem jeszcze - strasznie nie leci :wink: ale jeśli ktoś ma namiar na zamiennik - to prosze dać znać pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 dowiedziałem sie że przychodzi tam zimering 32x18 nie znam tylko grubości są 3 podstawowe 7,8 i 9 mm jest za jakims plastikowym kołnierzem może ktos wymieniał lub ma rysunek szkicowy jakiś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czyzy7 Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Ja to właśnie wymieniałem jakieś 2 m-ce temu. Niestety musiałem kupić w serwisie bo nigdzie indziej tego po prostu nie ma. Koszt 60zł. ale wymiana do najłatwiejszych nie należy. 2godz. mi zeszło. Trzeba odkręcić drążek biegów od króćca ze skrzyni. Teraz należy wybić krzyżak (2 takie przecięte wzdłuż rureczki wcisnięte jedna w drugą). Ja wybiłem najpierw tą co jest w środku a potem drugą. Mordęga niezła bo dojście nie za bardzo i trzeba coś dobrać do wybijania o takiej średnicy. Po wybiciu krzyżak zdejmujesz , ściągasz gumawą osłonke (harmonijka) i wyciągasz zimering z takim plastikowym kółeczkiem. Wkładasz nowy i dalej składasz w odwrotnej kolejności. Życzę powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 własnie wczoraj wysynołem simering ze srodka aby go dokładnie zmierzyc (nie wymieniałem) rzeczywiście jest to taki zimmering z kołnierzem aby weszła gumowa osłona 60 zł a w sklepie dałem 3,5 zł tylko bez kołnierza wymienie dzis olej naranie wyczyściłem dokładnie stary z tydzień temu i nie kapie ale to tak tylko dorażnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.