dstasiu Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 witam mam pytanie w którym miejscu jest sterownik , moduł abs w silniku 1,5 dci, ponieważ świeciły mi sie kontrolki kontroli trakcji w serwisie stwierdzili brak kontaktu komputera z modułem abs czyli uszkodzony moduł. znalazłem firme która naprawia takie rzeczy ale trzeba wysłać moduł i tu ponoć można go odkręcić od pompy i samochód dalej używać , tyle że abs nie będzie działał. , a po naprawie samemu przykręcić. Czy możecie mnie troche naprowadzić gdzie to odkręcić dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 http://nissan4u.com/parts/qashqai/el_j10e/2007_6/type_18/brake/anti_skid_control/illustration_1/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 http://nissan4u.com/...illustration_1/ Ciekawa strona Kiedyś pytałem na forum o schemat instalacji antenowej, bo miałem zakłucenia w odbiorze radia przez kabel od kamerki i już teraz wiem dlaczego (jak się teraz okazuje kable szły obok siebie) Sorki za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstasiu Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 dzieki super schemaci , ciężki dostęp ale mam nadzieje ze dam rade. Czy bez modułu rzeczywiście normalnie mozna jezdzić i nic sie nie stanie do czasu naprawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 A bezpieczniki i styki od ABS (chyba 32A)oczywiście sprawdzone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstasiu Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 musze sprawdzić , prosze o podpowiedz gdzie bezpiecznik i gdzie styki sprawdzić i przeczyśćic komputer w serwisie stwierdził błedy związane z uszkodzeniem modułu abs . Świecą się dwie kontrolki trakcji w tym jedna z napisem off. prycisk wyłączenia trakcji nie działa. Dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.