Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

n15 niskie obroty pracuje jak traktor

krzysiokal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam problem zaczął się od tego że zalałem gorsze paliwo (było z wodą). Auto po tym efekcie zapaliło za 2 razem. Zakupiłem specyfik do rozpuszczenia wody zalałem troche i troche paliwa 98. Nic to nie dało. Obroty skaczą 400-600 (aktualnie podciągnięta linka na 1500). Silniczek krokowy czyszczony troszkę jakby się polepszyło. Co robić dalej świece wymieniać? Myśle wymienić filtr paliwa bo jest oryginalny to i stary. Sonda lamda ma coś do tego ? Pół roku temu był czyszczony zawór EGR jeszcze raz czyścić ? A może jeszcze raz kupić specyfik do odparowania wody :) Silnik ma muła a powyżej 3500obr działa w miare jak należy. Wcześniej obroty utrzymywały się na 900.

Piszcie doradzajcie. Nissan Almera n15 99r silnik GA14DE 16v 1.4

Na twoim miejscu bym najpierw wymienil filtr paliwa jak to juz napisales.

ok filterek się wymieni jutro lub zamówi jak w magazynie nie będzie i napiszę co dalej :)

filtr paliwa wymieniony nic nie dało :( Co możecie doradzić ?

Kod 55 Brak usterek, tak jak kiedyś sprawdzałem :) podejrzewam że coś ze wtryskami może być :( jak je czyścić dobrze i tanio ?

• 4 tygodnie później...

Okazało się że 1 wtrysk nie podaje paliwa, a 2 leją. Okazyjnie z allegro kupiłem wtryski za 70zł z przesyłką wtryski wymieniłem te co chciałem i pracuje elegancko :) bieg jałowy na poziomie 500-900rpm Na zimnym 2000rpm ale to wina egr :D

Właśnie po odłączeniu egr nic się nie poprawiło. Co może być przyczyną że auto na zimnym jak się odpala ma obroty w zakresie 1500-2000rpm ? Po nagrzaniu jest 800rpm+/- coś przeczyścić, bo może znowu zasyfiłem? Adaptacje przepustnicy robić, bo robiłem ale nic nie dało. Czy wymienić wszystkie oringi(uszczelki) wtryskiwaczy ?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...