krzycho59 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Witam, ostatnio zauważyłem że powoli wyciera się górna część gałki zmiany biegów- wyziera piękny jasnobrązowy kolor plastiku jak po przebiegu 150 tys. a nie 20. Zgłosiłem to w ramach gwarancji do wymiany ale serwis dość mętnie wypowiadał się w kwesti uznania reklamacji. Nowa kosztuje w serwisie 545 zł. Mam pytanie czy w swoich autkach przerabialiście może ten temat, czy uznali Wam jako naprawę gwarancyjną? Sorry za nowy wątek gdzieś ten temat był zapoczątkowany ale tylko jedna osoba się wypowiadała. Swoją drogą samochód za katalogowo 88 tys i takie jaja (wspomnę że dwa miesiące po kupnie zaczęła obłazic farba z plastikowej pokrywy silnika z pięnym napisem DIG-T po którym nie ma śladu- też nie zostało uznane w ramach gwarancji), zdaje się że firma schodzi z jakością poniżej Dacii nie obrażając fanów tej marki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baginek Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Luigi 85 miał z tym problem i wymiana na gwarancji. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/80121-problemy-i-usterki/page__st__60 Zapytaj jego bezpośrednio jak to załatwił. U mnie narazie jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komandor Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Krzycho 59 - sproboj reklamowac w innym ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trebolwwa Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Witam, Miałem podobny problem. Na drugim przeglądzie zgłosiłem wytartą gałkę, zrobili zdjęcia i powiedzieli mi, że muszą poczekać na odpowiedź z centrali. Po tygodniu zadzwonili, że mogę podjechać na wymianę. Nowa gałka wygląda na solidniejszą, ma ciemniejszy i bardziej zmatowiony kolor. Dodam, że lakier z zareklamowanej gałki zaczął mi odpadać po jakichś 24 tyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Powiem wam, że jestem załamany jakością wykończenia Juków. U mnie gałka dźwigni zmiany biegów przy przebiegu 65 000 tyś w 4 letnim aucie wygląda gorzej niż nie jednym wieśwagenie z przelotem 500 000 + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Zdjąć,odkręcić plastikową nakładkę i pomalować ją srebrnym metalicznym sprejem .Jeżdżę już tak rok i się nie ściera .Jak nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Możesz napisać jak ją zdjąć, co by jej za bardzo przy tym nie zniszczyć ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Po prostu mocno szarpnij do góry i wyjdzie .Wcześniej tylko odepnij tą osłonę niby ze skóry. Uważaj nie wybij zębów podczas szarpnięcia w gore tej gałki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.