primera22 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Planuję zamontowanie w mojej Primerce P11 świateł do jazdy dziennej. Mam jednak mały problem z ich umiejscowieniem, gdyż mój egzemplarz jest wyposażony w światła przeciwmgłowe. Sprawę komplikują też przepisy, które określają jaka powinna być odległość między nimi, itd. Jeśli ktoś z was zakładał takie światła w swojej P11- proszę o poradę (mile widziane fotki przedstawiające, jak w waszym przypadku to wygląda ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Planuję zamontowanie w mojej Primerce P11 świateł do jazdy dziennej. Mam jednak mały problem z ich umiejscowieniem, gdyż mój egzemplarz jest wyposażony w światła przeciwmgłowe. Sprawę komplikują też przepisy, które określają jaka powinna być odległość między nimi, itd. Jeśli ktoś z was zakładał takie światła w swojej P11- proszę o poradę (mile widziane fotki przedstawiające, jak w waszym przypadku to wygląda ). Zapraszam i prosze się zastosować : http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/88237-dlaczego-warto-uzupelnic-profil/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiwi Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Moje światła: Na początku były dzienne 8 ledowe, ale zaczęły mrugać i wymieniłem je (tymczasowo) na lampy dzienne i wstawiłem żarówkę ledową P21w. Pozdrawiam Ps. W planach mam dzienne Philipsa Edytowane 10 Marca 2013 przez Kiwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primera22 Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Po pierwsze- dzięki za zainteresowanie. Niestety moja Primera to model przed liftem. W egzemplarzach po nim, jest sporo miejsca nawet przy światłach przeciwmgłowych (co widać na twoich foto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowak333 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam,mam ten sam problem,analizowałem kilka możliwości ale każda ma minusy : 1 -odległość pomiędzy ok,ale od obrysu przekracza 400 mm,może by przeszło bo przód auta jest dość wąski i nie widać tego na pierwszy rzut oka 2 -wymogi położenia spełnione,przeskadza uchwyt do holowania 3 -położenieok,minusy;cięcie zderzaka(jak zrobić to dokładnie)ew gdzie znależć lampy z maskownicami na niedokładne cięcie,problem z wymianą na inne lampy w razie awarii 4-wiercenie pod pojedyńcze lampki można wykonac dosyć dokładnie i posiadają one kołnierz przykrywający krawędż otworu,w razie awarii można wymienić pojedyńczą diodę,minusy; wiercenie zderzaka,jak dla mnie wygląd i cena takich zestawów Jeśli ktoś ma jakiś gotowy pomysł,albo recepte na niedomagania przedstawionych to poproszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) kolego nowak333 ja mam własnie światelką umiejscowione jak na 1 fotce tez okrągle i spoko to wyglada a i nikt też sie nie czepia jak bedzie chwila to jakas fote falne. Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowak333 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Wygląd 1 też mi się podoba,ale nie zmienia to faktu że upierdliwy koleś z miarą ma się do czego przyczepić.Biorę jeszcze pod uwagę wersję z 2 fotki,też nieżle wygląda i położenie zgodne z przepisem,wymaga jednak usunięcia uchwytu do holowania i tu pojawia się pytanie czy jest on obowiązkowy?Bo jesli chodzi o holowanie to za zderzakiem przy podłużnicy po obu stronach auta są masywne uchwyty które można wykorzystać do tego celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito8282 Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Ja mam jak na pierwszej fotce pomiędzy swiatełkami mam 62cm przegląd przechodzi bez problemu . Nie musiałem nic wycinać tylko 4 małe dziurki na śrubki m5. Jak chcesz mieć zapalane nie z zapłonem a dopiero po odpaleniu silnika to napisz ile mają watt . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wysoki200 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Ja mam tak myślę że wygląda nieżle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito8282 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Mam tak samo i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 a teraz módlcie się żeby samochód przeszedł przegląd i żeby nie dostać mandatu bo zamontowane są niezgodnie z prawem ale to przecież szczegół ważniejsze że macie "modny" i niby nowoczesny samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito8282 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Przegląd przeszedł miesiąc temu wcześniej miałem kontrolę policji i też się nie doczepiali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Dziś i ja zamontowałem światła led, wyszło chyba nie najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary7 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Tak z ciekawości zapytam. A jak rozwiązaliście problem z włączaniem świateł dziennych? Gdzie jest włącznik? Czy pozycyjne światła z tyłu świecą w dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Mają automat i zapalają się same jak włączasz zapłon, a gasną jak go wyłączysz, lub jak włączasz światła pozycyjne. Czyli wszystko zgodnie z przepisami, przynajmniej u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi