Gość tobiasz Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 witam. ja posiadam maxime3L z 1992 roku!jezdzi na gazie juz ponad 100tys.km I udłao mi sie ja rozpedzic prawie do 230km/h,i juz brakowłao drogi!ale wydaje mi sie ze zamkneła by licznik bez zadnego problemu!Było to na płatnej autostradzie z krakowa do katowic!!sam byłem w szoku ze to auto tyle potrafi!dodam jeszcze ze była zapakowana na maxa i jechało 5osób:) pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 witam.ja posiadam maxime3L z 1992 roku!jezdzi na gazie juz ponad 100tys.km I udłao mi sie ja rozpedzic prawie do 230km/h,i juz brakowłao drogi!ale wydaje mi sie ze zamkneła by licznik bez zadnego problemu!Było to na płatnej autostradzie z krakowa do katowic!!sam byłem w szoku ze to auto tyle potrafi!dodam jeszcze ze była zapakowana na maxa i jechało 5osób:) pozdrawiam.... dobrze ze nikogo nie zabiles jednak maxima to maxymalne auto :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 OK...zrobilem test dzisiaj. Jechalem po z**e do Rzeszowa ze Stalowej Woli i mialem dlugi odcinek lesnej drogi. Poszla mi 215km/h (mialem fote robic ale nie moglem komorki znalesc i nie chcialem przy takiej szybkosci siegac pod siedzeniami) Przy 210km/h dopiero zmienila sobie transmisja na 4 bieg takze mysle ze budzik zamknac mozna spokojnie. (oczywiscie drogi braklo) ps - droga byla lesna i bez ruchu (tak tylko mowie zebym nie slyszal jakiegos tekstu STOP WARIATOM DROGOWYM lub cos takiego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Jak gadałem z userem 3.0 QX to powiedział, ze automat "tylko" 240 mu idzie :shock: jego znajomek w manualu taką samą zamyka budzik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 Jak gadałem z userem 3.0 QX to powiedział, ze automat "tylko" 240 mu idzie :shock: jego znajomek w manualu taką samą zamyka budzik... ale dziwna sprawa bo nasz (US) maja 240 km/h na budziku. QX maja 260 km/h . . . Wacu - wiedziales o tym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 my mamy 140 mil co daje 224km/h te nowsze maximy to maja do 160 mph (256km/h). nie dosc ze europejskie maximy maja wiekszy zakres na budziku to jeszcze cos mi sie wydaje ze top speed tez maja wiekszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 nie jestem pewnien, raczej bardziej oszukuja liczniki hahahaha kiedys ze znajomym kawałek sie scigalismy , on wersja europejska tez 3 l i na przyspieszeniu nie miał szans i to go bardzo dziwilo , no chyba ze maja takie długie przełozenia , wtedy na autostradzie moze i wyciagneła by wiecej , ale nie sadze . ja musze jeszcze dowiedziec sie dlaczegomoja tak dziwnie jedzie raz 220 a raz 200 myslałem nad tym i tu moje pytanie czy jest mozliwe ze na automacie zalezne by to bylo od stylu przyspieszania ,??? moze jak od poczatku cisnie sie do dechy to wyciaga na poszczególnych biegach na maxa , a jak spokojnie sie jedzie to powyzej 190 juz niechce zredukowac i bardzo mu ciezko - narazie mam taka teorie , ale moze sie myle??? pozdrawiam ps. no i ja tez mam 140 mph , ale w km/h jest jeszcze ponizej jedna kropka , która pokazuje 230 , a moze 225 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 jesli jedziesz 190 i chcesz zredukowac i wciskanie gazu w podloge nic nie daje to wylacz overdrive. jesli masz juz wiecej jak 200 to to nic nie da bo to zakres 4 biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 a i jeszcze jedno. gdzies czytalem ze maxima "uczy sie" stylu jazdy kierowcy, ale czy to prawda to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 jesli by to byla prawda to fajnie tylko czy po 7 latach jazdy spokojnej bedzie chciałą sie nauczyc czegos nowego ???? hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 skrzynia biegow w maximach uczy sie stylu jazdy. dziwi mnie dlaczego wlasnie naprzyklad moj wojek ma maxime 99 i ma 260km/h na budziku. a ja mam 98 (ta sama buda) i mam 224km/h (dzieki wacu za poprawke)..... Europejskie maximy napewno pojda wiecej jak nasze z US. Wszystko to jest przyczyna kolektora ssacego (MEVI) . . na wyzszych obrotach zbiera sie lepiej i wiecej wyciagnie. Porownojac maxime mojego wojka do mojej. Przy starcie do 120km/h ja sie oddalam. Po 125-140km/h juz jest rowno ze mna a potem idzie on do przodu. Jego automat i moj automat. Pzd. Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Ja gadalem z gościem co ma QX 3.0 w automacie i powiedzial, ze jego leci max 240 km/h natomiast jego kolegi w manualu zamyka licznik na 260 km/h! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Ja gadalem z gościem co ma QX 3.0 w automacie i powiedzial, ze jego leci max 240 km/h natomiast jego kolegi w manualu zamyka licznik na 260 km/h! no wlasnie - a nasze nawet 240 nie pojda :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 ja w te 260 bez przeróbek nie wierze , to jest tylko 193 KM a nie 250 Butryn zobacz to http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Nissan-Infi...sspagenameZWDVW pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Tania ta nawigacja, ciekawe czy by pasowala do Maximy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 ja w te 260 bez przeróbek nie wierze , to jest tylko 193 KM a nie 250 Butryn zobacz to http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Nissan-Infi...sspagenameZWDVW pozdrawiam jesli ma silnik 3.5 to pojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 JESLI MA 3,5 TO MOZE , ALE NIE Z 3 A SZKODA HAHAHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 JESLI MA 3,5 TO MOZE , ALE NIE Z 3 A SZKODAHAHAHA wsadze manuala to zobacze jak to pojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 ja w te 260 bez przeróbek nie wierze , to jest tylko 193 KM a nie 250 Butryn zobacz to http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Nissan-Infi...sspagenameZWDVW pozdrawiam navi by dzialalo ale klima nie. sterowniki klimatyzacji pewnie na innej zasadzie dzialaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 cos mam z samochodem nie tak bo do 200km/h mi poszla w sobote i nic wiecej...jechalem z 20 sekund z gazem wcisnietym i nic....co moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 sprawdz na 3-ce dociagnac do 120 mph i wowczas zapodaj 4-ke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 sprawdz na 3-ce dociagnac do 120 mph i wowczas zapodaj 4-ke tak robie i jak 4-ke sobie wlaczy to juz nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 sprawdz na 3-ce dociagnac do 120 mph i wowczas zapodaj 4-ke tak robie i jak 4-ke sobie wlaczy to juz nie idzie no to rzeczywiscie cos nie tak jest z maximaka twoja. ja jak zapodam 4 to jeczsze ja wyszarpie do przodu troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 sprawdz na 3-ce dociagnac do 120 mph i wowczas zapodaj 4-ke tak robie i jak 4-ke sobie wlaczy to juz nie idzie no to rzeczywiscie cos nie tak jest z maximaka twoja. ja jak zapodam 4 to jeczsze ja wyszarpie do przodu troche tez mi tak sie robilo...nie wiem co jest...dawniej szla. musze sprawdzic knock sensor i te inne glupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 aha i za***iscie duzo mi teraz pali... jak sprowadzilem to nawet ponizej 10l/100km a teraz do rzeszowa jak jade to 15-17l/100km... jak knock sensor jest zly to chyba duzo pali nie? ale tez sila powinna byc slaba, a on ciagnie do 200km/h dobrze tylko pozniej staje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi