Bobek428 Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Witam! Koledzy ratujcie zaczął się delikatnie rozsypywać uszczelniacz w skrzyni rozdzielczej więc czeka mnie jego wymiana. I tu pojawia się problem bo nie wiem jaki olej potem do niej wlać ilu ludzi się pytam o opinię tyle różnych odpowiedzi słyszę. Doradźcie jakie oleje się powinno stosować, jakie spełniają normy nissana i jakich wy używacie. Przy okazji możecie pisać o wszystkich olejach jakie stosuje się w naszych autach to przyda się na przyszłość dla mnie i innych użytkowników bo mimo długich poszukiwać na forum i w google niewiele na ten temat znalazłem. Dodam iż w posiadaniu auta jestem od stycznia poprzedni właściciel mówił że wszystkie oleje zostały wymienione w serwisie i faktycznie po sprawdzeniu są czyste, idealnie przejrzyste jednak nie wiem jakie to oleje i on też nie jest zorientowany. Czy te oleje można mieszać ? Czy nie bo mogą z tego powodu wystąpić różne komplikacje typu ważenia się oleju, obniżonych właściwości smarowniczych. A kupowanie oryginalnych nissanowskich raczej nie wchodzi w grę bo jest sporo większy wydatek niż w przypadku zamienników chyba ze będzie taka konieczność to będzie trzeba kupić i takie. Na stronie castrol.pl znalazłem coś takiego: Co o tym sądzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Do reduktora taki sam co do skrzyni automatycznej czy wspomagania ATF nigdy przekładniowy A tak po za tym to jest już temat dotyczący olejów do navar i pathfinderów trzeba poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobek428 Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Do reduktora taki sam co do skrzyni automatycznej czy wspomagania ATF nigdy przekładniowy A tak po za tym to jest już temat dotyczący olejów do navar i pathfinderów trzeba poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.