buladag Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Szykuję sie do wymiany ww. Chciałbym zalać Prestone, ale cena jest spora, Dynagel w sumie niewiele tańszy, bo i tak muszę kupić dwa opakowania (jak dobrze pamiętam wchodzi 6,7l + u mnie reduktor LPG wiec pewnie trochę ponad 7l będzie potrzebne) Dostałem od znajomego niezłą cenę na K2 Kuler, ale jakoś nie mam przekonania. Ale może niesłusznie? Doradźcie coś proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Od lat używam K2 Kuler i nie narzekam - ładnie pachnie , w zamrażarce nie zamarza, normalna cena. Nie ma co przepłacać - od płynu chłodniczego autku koni nie przybędzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek81 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Prestone drogi w miare ale wiesz co zalewasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Prestone drogi w miare ale wiesz co zalewasz. co racja to racja. Pamiętaj jakość zawsze nie idzie w parze z ceną, jak chcesz oszczędzać zalej borygo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Płyn ma dobrze odbierac ciepło, nie zamarzać i nie powodować korozji układu. Tyklo i aż tyle. Ja u siebie wlałem przy wymianie petrygo i nie narzekam, bo niby dlaczego miałbym narzekać. Kilkadziesiat procent aut na tym jeździ i jakoś się nie rozpadają. Grunt, to żeby producent był jakis w miare znany, a nie firma krzak (wiec petrygo/borygo/k2/organika spełnia ten warunek), i myślę, ze moża bez obaw wlewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 A jaki wplyw/znaczenie ma kolor? K2 kuler 5l zielony 26zl a rozowy 30zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 A jaki wplyw/znaczenie ma kolor? żaden jak sie zagłębisz w to co pisze na ulotce, to sie okaże, że oba są na glikolu etylenowym (monoetylenowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 A pytanie do kogoś kto ma w łapie K2, jaką ma temp. wrzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 wszystkie płyny chłodnicze mają coś koło 115 stopni,lub więcej,oczywiście poza wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) A używa ktoś może takiego płynu firmy Alpina: http://alejka.pl/alpina-plyn-do-chlodnic-chlodnica-5l-promocja.html ? Jest teraz na niego promocja, 19zł za 5l. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Brat go zalał do Tigry... Nie polecam, w mieście auto się przegrzewało. Myślał że trafił wadliwy ale mechanik powiedział że to nie pierwszy przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Brat go zalał do Tigry... Nie polecam, w mieście auto się przegrzewało. Myślał że trafił wadliwy ale mechanik powiedział że to nie pierwszy przypadek. Pierwszy raz w życiu słyszę, żeby silnik się przegrzewał z powodu złego płynu chłodniczego Ja tam obstawiam, że układ był zapowietrzony i stąd przegrzanie silnika - a że trzeba na coś zgonić, to wina poszła na płyn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Pierwszy raz w życiu słyszę, żeby silnik się przegrzewał z powodu złego płynu chłodniczego Ja tam obstawiam, że układ był zapowietrzony i stąd przegrzanie silnika - a że trzeba na coś zgonić, to wina poszła na płyn No to powiem Ci tak... z płynu robiła się maź... była w necie informacja o źle dobranych składnikach... danych serii nie podano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekztg Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) ja leje dynagel, jedno opakowanie 5l wystarcza ...nawet sporo go zostaje Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez misiekztg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 To znaczy, że nie spuszczasz całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekztg Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 To znaczy, że nie spuszczasz całości. To znaczy, że mechanik nie spuścił całości ...a to znaczy, że to chyba nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 No "chyba" nie, bo jak płukał (a powinien) układ to została tam woda, więc obniżyła się też temp. wrzenia zalanego płynu i podwyższyła temp. zamarzania, a z tego co piszesz zostało jej tam sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK20023 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 W dniu 17.03.2013 o 20:14, Jacek napisał: wszystkie płyny chłodnicze mają coś koło 115 stopni,lub więcej,oczywiście poza wodą Temperatura wrzenia płynu 129° Prestone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi