Ave Tino Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam mam problem z wycieraczkami. Jakiś czas temu chciałem włączyć wycieraczki w trybie jednorazowym (włącznik w górę) i nic nie zadziałało. Przełączyłem na tryb wolny (jedno w dół) również nic, kolejny tryb również nie działał. Dopiero w najszybszym trybie wycieraczki zaczęły chodzić. Trzeba je wyłączyć gdy są złożone ponieważ zatrzymują się od razu w momencie wyłączenia trybu najszybszego. Kilka dni później coś drgnęło ale dosłownie na chwile po czym znów jest tak samo. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Wymontuj silniczek i sprawdź ścieżki, lub czy nie dostała się woda. Problem poruszany na forum wielo-krotnie. Na górze po prawo masz wyszukiwarkę, ona Ci pomoże. Pozdrowionka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmark Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) Witam mam problem z wycieraczkami. Jakiś czas temu chciałem włączyć wycieraczki w trybie jednorazowym (włącznik w górę) i nic nie zadziałało. Przełączyłem na tryb wolny (jedno w dół) również nic, kolejny tryb również nie działał. Dopiero w najszybszym trybie wycieraczki zaczęły chodzić. Trzeba je wyłączyć gdy są złożone ponieważ zatrzymują się od razu w momencie wyłączenia trybu najszybszego. Kilka dni później coś drgnęło ale dosłownie na chwile po czym znów jest tak samo. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Padł silniczek wycieraczek Witam mam problem z wycieraczkami. Jakiś czas temu chciałem włączyć wycieraczki w trybie jednorazowym (włącznik w górę) i nic nie zadziałało. Przełączyłem na tryb wolny (jedno w dół) również nic, kolejny tryb również nie działał. Dopiero w najszybszym trybie wycieraczki zaczęły chodzić. Trzeba je wyłączyć gdy są złożone ponieważ zatrzymują się od razu w momencie wyłączenia trybu najszybszego. Kilka dni później coś drgnęło ale dosłownie na chwile po czym znów jest tak samo. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. daj meila to ci coś wyśle i byc może poradze Edytowane 22 Marca 2013 przez Elmark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ave Tino Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Padł silniczek wycieraczek daj meila to ci coś wyśle i byc może poradze Edytowane 28 Marca 2013 przez Ave Tino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr1966 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udało się naprawić dzieki radom z forum.Silniczek od Poloneza -50 zł i zgodnie z instrukcją dopasowany.Chodzi aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stefan85 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Udało się naprawić dzieki radom z forum.Silniczek od Poloneza -50 zł i zgodnie z instrukcją dopasowany.Chodzi aż własnie mam zamiar zamowic z poloneza i sam przerobic ale mozesz podrzucic dokladny opis przewodow ktory z ktorym pozniej podłączyć ;] Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez stefan85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi82 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 witam mam problem odwrotny, wycieraczki chodzą na wszystkich trybach oprócz tego na raz ( do góry przełącznik ), ostatnio zebrałem się za przeczyszczenie i nasmarowanie mechanizmu bo troszkę się zasyfił i wycieraczki potrafiły się zatrzymać. przestało działać po ponownym podłączeniu. co może być tego przyczyną ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Jeśli PRZED było dobrze a rozbierałeś mechanizm, to rozumię że odłączałeś również silniczek. Ja bym szukał przyczyny w złączce-kostce przy silniczku. Może kabelek jest zaśniedziały lub coś się naderwało i brak styku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi82 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 silniczek naturalnie odłączony, po puszczeniu przełącznika wycieraczki się zatrzymują - trzeba trzymać dopóki nie wrócą na dół. pytanie czy to silniczek steruje tymi trybami pracy wycieraczek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Raczej silniczek ale elektryka samochodowa to nie moja specjalność moja opinia jest na podstawie rozbierania całego tego ustrojstwa które sam sobie naprawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi82 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 czyli jak to naprawić żeby działało prawidłowo ? jakieś pomysły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 (edytowane) Oczywiście że tak. Czy rozebrałeś silniczek tak jak było napisane wyżej? Czy sprawdziłeś, czy nie ma wody oraz jak wyglądają ścieżki? Czy wszystlkie styki w środku są ok? Nie chcę/my pisać i sugerować tego co już zrobiłeś. Nic na ten temat nie piszesz, co zrobileś do tej pory!!! Więc się pochwal, bedzie łatwiej myśleć dalej. Edytowane 15 Września 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi82 Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 dzisiaj wsiadam do samochodu i wszystko wróciło do normy a co robiłem ,już piszę : zaczęły mi się zatrzymywać wycieraczki , więc postanowiłem zajrzeć co i jak. silnik nie był zamoczony, styki ok. natomiast mechanizm ciężko było ruszyć ręką , więc po lekkich bojach przeczyszczony i nasmarowany chodzi gładko. zobaczymy na jak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 (edytowane) To znaczy kiedy to robiłeś? Z postu z dnia 5.09 - wynika że rozbierałeś mechanizm i czyściłeś, a w dniu 15.09 - pytasz co zrobić, bo masz problem, a dzisiaj 17-go - piszsz że już działa i naprawiłeś. Czyli ja zrozumiałem że działało ok półtora tygodnia. Dobrze rozumię? Edytowane 17 Września 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi82 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 nie zrozumieliśmy się , faktycznie czyściłem i smarowałem, chodziło tylko o to że po ponownym podłączeniu nie działał tryb na raz ( manetka do góry ) . wczoraj nagle zaczął działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Teraz ok. W/g mnie to tylko przerwa na jakimś styku-złączce i brak impulsu elektrycznego do ścieżki w silniczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Witam kolegów! Czy pamięta ktoś może numer tego silnika wyCieraczek z boscha...miałem rozebrany ale nie spisałem:-/ Auto z 2001 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) Na tej stronie są silniczki i numery widać też. http://allegro.pl/listing/listing.php?string=almera+tino-silniczek+wycieraczek&search_scope=category-620 Pozdrawiam. Wysłałem meila. Edytowane 8 Października 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Dzięki Mirku! Patrząc na ceny zamówiłem dziś z poldka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grandys Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam Problem przednich wycieraczek mam załatwiony. Przeróbka silniczka z Poloneza. Tylko musi być silniczek na 5 pinów. Nr na pokrywie 408.000.030. Wszystko pięknie działa. Dokładny opis jest tutaj:http://rob083.fm.interia.pl/wycieraczki.htm Próbowałem z pozostawieniem kostki przy silniczku od poloneza, ale przewody od strony zasilania są trochę grube i nie udało się ich wlutować w zakupioną kostkę. Tak więc zostało na zwykłej kostce, jak to jest opisane w instrukcji powyżej. Warto sobie zapisać schemat połączenia na kostce, żeby było łatwiej przy ewentualnym demontażu. W razie pytań proszę kontakt b.grandys@op.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ave Tino Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Chciałbym trochę wznowić temat wycieraczek przednich, wymontowałem silniczek wyczyściłem ścieżki pod plastikową obudową ale nic to nie pomogło. po włączeniu na najszybszy bieg wycieraczki chodzą po wyłączeniu zatrzymują się w miejscu w którym były w trakcie wyłączenia. silnik chodził nawet gdy plastikowy dekielek był otwarty. tak samo wyczyściłem styki w manetce ale to również nic nie pomogło. Gdyby silniki był spalony czy zepsuty nie chodziłby wcale. Zastanawiam się czy nie jest uszkodzony jakiś odcinacz bądź przekaźnik ( nie wiem który przekaznik jest od wycieraczek, koło kierowcy są 4 przekaźniki i pod maską koło wlewu płynu do spryskiwaczy kolejne 3). jesli ktoś ma podobny problem proszę o jakieś informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi74 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Witam. Ja mam inny problem z wycieraczkami, mianowicie od niedawna nie działa mi "czasówka" , po włączeniu na pierwszy stopień (czasówka) wycieraczki śmigają jak na drugim stopniu - to jest pikuś bo nie dają się już wyłączyć. Żeby przestały działać muszę wyłączyć zapłon Jeszcze nie zacząłem w tym ustrojstwie grzebać , ale chyba czas najwyższy bo deszczowe dni niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ave Tino Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 ja grzebałem i o dziwo nie było wody ani rdzy jak u większości. nie wiem czy dobrze czyściłem te scieżki i szczotki a mianowicie popryskałem penetratorem i kręciłem w przeciwną stronę do wskazówek zegara po czym wylałem wszytsko) czy można to jeszcze bardziej rozebrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Witam. Ja mam inny problem z wycieraczkami, mianowicie od niedawna nie działa mi "czasówka" , po włączeniu na pierwszy stopień (czasówka) wycieraczki śmigają jak na drugim stopniu - to jest pikuś bo nie dają się już wyłączyć. Żeby przestały działać muszę wyłączyć zapłon Jeszcze nie zacząłem w tym ustrojstwie grzebać , ale chyba czas najwyższy bo deszczowe dni niedługo. Tematów o wycieraczkach/silniczku przód, trochę jest. Wystarczy poszukać, poczytać i może coś Ci się przyda. Dla ułatwienia /tak na początek/ to co znalazłem. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/73037-przednie-wycieraczki-w-almera-tino/?hl=%2Bsilnik+%2Bwycieraczek&do=findComment&comment=1036887 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/96954-g%C5%82o%C5%9Bny-silnik-wycieraczek-przednich/?hl=%2Bsilnik+%2Bwycieraczek http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/58870-silniczek-wycieraczek-przednich-tematy-po%C5%82%C4%85czone/?hl=+silnik%20+wycieraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi