Gość BoRexx Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Witam! Mam pytanie do was speców. Czy do mojej primerki 92r, 2.0 diesel , bedzie pasował jakiś inny altek? np od sunny ? od P11? Taki by pasował? Naładowałby mi akumulator? http://allegro.pl/alternator-nissan-sunny-1-7-diesel-i3117537916.html Z góry dziekuję za podpowiedzi A ma ktoś może takowy altek tanio na zbyciu? Pozdrawiam , Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Z tego co wiem, to będzie pasować tylko od 2.0 diesla z sunny, almera n15, primera p10, y10 albo w10, ważne żeby alternator był z vacu pompą. Z p11 nie będzie pasował bo jest bez tej pompy i w almerze od 97r. też nie. Średnie ceny takiego to 250zł. Ja ostatnio 2 sprzedałem także już takiego brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 taniej kupisz tylko nie wiadomo co ,,, warto też wybrać firmę co robi regenerację choć pilnować co chcą wymieniać ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BoRexx Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Ok , spoko do regeneracji można dać, ale to co dzwoniłem to za samo zajrzenie ocb tam to sobie liczą 150zł + naprawa w conajmniej 300zł się zamknie. Nie będę tyle wydawał na X marki alternator. Myślałem ,że ktoś z was ma jakiś na boku. Nie wiem jutro będę szukał po mieście i okolicach. Dzięki za odp, żal mi auta bo 2 lata prześmigałem ponad 80tyś i jakieś badziewa siadają w czas kiedy chciałem robić łożyska + piasty + przeguby... Złośliwość rzeczy martwych. Pozdro A mam pytanie czy od nissana vannette 2.0 d podejdzie do mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 powinno wiesz w altkach chyba nie było różnic warto porównać czy ta sama firma co u ciebie /bosch/ czy "hitaci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 z tego co wiem to różni się obudową, w vanette ma trochę inny silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BoRexx Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Aha to dobrze ,że nie kombinowałem. Dorwałem alternator w pobiedziskach ~~20km od Poznania , w cenie 120 utargowałem aż 10zł = 110zł. Dojechałem dzisiaj do mechanika , koszt wymiany następne 80 zł (samemu może i podołałbym ale bez kluczy to nie za się co brać ) Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.