tadzio Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Szanowni koledzy, od pewnego czasu zaczal zacinac, blokowac sie pedal gazu w momencie poczatkowym nacisnieciu czy to moze byc sygnal powaznej awari, moze ktos mial taki przypadek ,z gory dziekuje za porade. Moj samochud to almera n15 silnik benzynowy 1,4 z 1996r.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 sprawdź linkę i mocowanie do przepustnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzio Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 sprawdź linkę i mocowanie do przepustnicy nie jestem biegly w mechanice samochodowej,ale zadnej linki laczacej pedal gazu z zespolem wtryskow nie moga zobaczyc, gdie szukac ,dieki za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 zrób zdjęcie silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo1005 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 miałem to w k11, najpierw smarowałem linke ale to nic nie dawało. Po dokładnym przeglądnięciu tego forum chyba Sunny pomogło większe wykręcenie malutkiej srubki znajdujacej sie na przepustnicy a dokładnie tam gdzie uiderza ten połksiężyć z linką. Z biegiem czasu ta śrubka sie sklepuje i ten połksiężyc z linką a zarazem klapka otwierająca i zamykająca przepustnicę za daleko wpada i blokuje się w gardzieli przepustnicy. Zobacz jak to działa i leciutko wykręc śrubkę w którą uderza ten polksięzyc, u mnie to pomogło. opis masz tu: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/53407-p11wp11-zacinajacy-sie-pedal-gazu-16-16v/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.