Gość arkowski1979 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Witam wszystkich, posiadam Murano Z50 3.5 + LPG 4wd skrzynia CVT, po wrzuceniu biegu na D lub R silnik gaśnie i jest objaw podobny jakbym w skrzyni manulanej zatrzymał się i nie włączył sprzęgła. Na ciepłym silniku jest troszkę lepiej bo można jechać ( ale też gaśnie). Zna ktoś temat? z góry Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 na PB czy LPG?? olej jest w skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arkowski1979 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 lpg, ale wydaje mi się ze to nie ma związku lpg, ale wydaje mi się ze to nie ma związku olej jest, ale przed sprzedażą mógł być uzupełniony, kupiłem auto z niemiec. olej przejrzysty ale brązowawy, lekko śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 czyli ns PB jest gitt a na LPG gaśnie, to ja bym podjechał na sprawdzenie/regulację LPG, no ale jak Ci się wydaje, że nie ma związku to nie wiem co można dalej zrobić na poczatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arkowski1979 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 został olej zlany, bardzo dużo opiłków metalu, olej czarny. Wyciągam skrzynie - potrzeba wyjąć wraz z silnikiem... sporo pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Daj kolego znać co się stało. A swoją drogą jaki masz przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arkowski1979 Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 przebieg 220000km, dziś skrzynia została wyjęta. Na dzień dobry sprzęgło hydrokinetyczne, reszta zobaczymy. witam okazało się że był uszkodzony konwenter - sprzęgło. Kupiłem używkę po regeneracji za 600pln. Wymieniłem dodatkowo filtr oleju 120pln oraz olej 40pln za litr. Auto śmiga jak nowe !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 no to poszło po taniości, teraz cieszyć się z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arkowski1979 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 pojawiły się drgania podczas dodawania gazu (jakby drżał przez sekundę) i nieraz podczas dojeźdzania do skrzyżowania występuje delikatnie szarpnięcie. może jest kiepski konwenter? zna ktoś temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 czyli konwerter do wymiany raczej, albo regeneracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arkowski1979 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 wymieniłem, niby po regeneracji. dziś jeździłem i było ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 miałem tak samo, przy stałej prędkości też drgał raz na jakiś czas, tam nic więcej nie ma wpływu na takie zachowanie, tylko mnie naprawa kosztowała 6500 i może dlatego nadal działa już ponad rok, regeneracja gdzieś w Holandii, w skrzyni wymienione tylko jakieś dwie tarczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafer_alston Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 To może te same drgania co i u mnie? Przy dojeżdżaniu do skrzyżowania też mam szarpnięcie, czasem lekkie, a czasem szarpnie/zatrzęsie całą kabiną. No i w czasie jazdy jak lekko dodam gaz też auto wpada w dziwne drgania/rezonans. Obstawiacie konwerter? A jak najłatwiej uszkodzić taki konwerter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jony__81 Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 (edytowane) To może te same drgania co i u mnie? Przy dojeżdżaniu do skrzyżowania też mam szarpnięcie, czasem lekkie, a czasem szarpnie/zatrzęsie całą kabiną. No i w czasie jazdy jak lekko dodam gaz też auto wpada w dziwne drgania/rezonans. Obstawiacie konwerter? A jak najłatwiej uszkodzić taki konwerter? Edytowane 3 Czerwca 2013 przez jony__81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi