Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Płyta CD z MP3 - Jak nagrać ??

tost30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak nagrać płytę CD z muzyką MP3 do nissana tiida ??

Nagrałem już dwie płyty i żadna nie chce się odtwarzać . Na pierwszej płycie piosenki były nagrane w głównym katalogu bez folderów a na drugiej 4 foldery. Płyty które użyłem to Verbatim.

Po włożeniu płyt niby je czyta , na wyświetlaczu pisze że odtwarza ścieżkę nr 1 i lecą sekundy jednak nic nie słychać.

Radio tiidy,choć to clarion i ma niezłe brzmienie ,nie  odtwarza plików mp3,przynajmniej większość.Oto  temat:

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/50104-oryginalne-radio-w-nissan-tiida/?hl=radio

Witam

Jak nagrać płytę CD z muzyką MP3 do nissana tiida ??

Nagrałem już dwie płyty i żadna nie chce się odtwarzać . Na pierwszej płycie piosenki były nagrane w głównym katalogu bez folderów a na drugiej 4 foldery. Płyty które użyłem to Verbatim.

Po włożeniu płyt niby je czyta , na wyświetlaczu pisze że odtwarza ścieżkę nr 1 i lecą sekundy jednak nic nie słychać.

Radio tiidy,choć to clarion i ma niezłe brzmienie ,nie  odtwarza plików mp3,przynajmniej większość.Oto  temat:

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/50104-oryginalne-radio-w-nissan-tiida/?hl=radio

dzięki . nissan się nie postarał w instrukcji jak byk pisze że odtwarza ten model mp3 , musżę nabyć transmiter fm

dzięki . nissan się nie postarał w instrukcji jak byk pisze że odtwarza ten model mp3 , musżę nabyć transmiter fm

Witam, Gdzieś słyszałem, że są też wersje radia czytającego mp3, dlatego w instrukcji Tiidy  znajdziesz  taki opis. Zatem, aby odtwarzać pliki dzwiekowe  mp3 na analogu trzeba przetworzyć je na pliki audio (np. windows player'em) lub tak ja Ty to robisz FM-transmiterem plików mp3. pzdr.

Jeżeli chodzi o radia Clariona, to są do niego specjalne moduły, które umożiwjają odwarzenie plików mp3 na tym radiu. Obecność takiego modułu można stwierdzić poprzez obecność gniazda USB w samochodzie. Jeżeli jest to jest. W pewnym momencie przestali je montować. W samochodach jest wtedy tylko gnizado minijack. Nie dawno widziałem taki moduł na e-bay. Raczej nie łatwo go będzie dostać. I pewnie drogo. 

Ranger.w tym modelu nie ma  gniazda minijack.Modele które odtwarzają Mp3 też nie mają w tiidzie wspomnianych wyjść w oryginale(są takie}.Moduły są i to nawt kilka typów.Zresztą temat wałkowany na tym forum wiele razy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...