maciekad Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Witam Posiadam Nissan Tiida sedan 2008 1.6 benzyna.Pewnego dnia wysiadając z samochodu, jak zawsze wciskam przycisk zamknięcia na pilocie, i co? I nic się nie dzieje. Wsiadłem spowrotem, odpaliłem, zgasiłem (myślenie informatyka, wyłącz włącz ) i wszystko działa elegancko. Myślę sobie okej, pewnie coś się zawiesiło. Minął tydzień czasu i znów pilot przestał działać. Próbowałem już wielu sposobów aby naprawić: -odłączyłem akumulator (reset), -próbowałem programować kluczyk od nowa, lecz wszystkie sposoby jakie znalazłem na internecie nie działają, samochód nie reaguje (może poprzedni właściciel zmienił cały system ??) -rozkręciłem oba piloty i złożyłem spowrotem Czy ktoś ma jakieś pomysły? Wie ktoś może jak zaprogramować taki kluczyk? PS: Przestały działać oba oryginalne piloty w tym samym czasie Wielkie dzięki za wszelką pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Winna może być "centralka" w aucie nie piloty. Bo nie działają wszędzie jak mniemam? Jeśli tak, to powodem może być uszkodzenie wyłącznika w stacyjce, wtedy system nie widzi kluczyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekad Posted November 6, 2017 Author Share Posted November 6, 2017 Hmm, więc co mogę zrobić? Czy zostaje tylko udanie się do mechanika? Edit: Tak, nie działają wszędzie.Poza tym od początku gdy zakupiłem samochód to gdy zamykam lub otwieram poprzez kluczyk od strony kierowcy to otwierają/zamykają się tylko te drzwi. Też tak macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Przyciśnięcie obu przycisków jednocześnie na pilocie przez ok.4-5 sekund powoduje uruchomienie funkcji antynapadowej i wtedy można otworzyć z pilota tylko drzwi kierowcy, by otworzyć resztę trzeba na pilocie przycisnąć guzik drugi raz. Żeby odwołać antynapad, ponownie 4- 5 sek. Oba przyciski. Z kluczyka otworzysz tylko drzwi kierowcy Co do problemu - dobry elektryk samochodowy niech sprawdzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekad Posted November 14, 2017 Author Share Posted November 14, 2017 Z tymi drzwiami chodziło mi o to że gdy przekręcam kluczykiem w drzwiach kierowcy i tylko one się otwierają/zamykają, reszta drzwi nie reaguje. W drzwiach u kierowcy mogę jedynie zamknąć elektrycznie. EDIT: I właśnie tu mam problem, bo bagażnika nie da się zamknąć w żaden sposób :/ Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? W następnym tygodniu stawiam do mechanika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.