Guest kagan_SK Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 witam, czy ktos z forumowiczow dorabial kluczyk z NATS (K11) Ile to kosztuje? wiem ze to jest zmienny kod immobil. ale chcialbym gdzies taniej dorobic Pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonek Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Z zamiennikiem może być problem, bo nie wystarczy kupić kluczyk, ale trzeba go jeszcze zakodować. A to wiąże się z podłączeniem autka do kompa i przeprogramowaniem imobilajzera. Więc wizyta w ASO i tak pewnie Cię nie ominie. Słyszałem że są jakieś nieorginalne kluczyki z NATSem, ale trochę bym się ich obawiał że mogą unieruchomić furkę w najmniej odpowiednim momencie. Pozdro! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest KSz77 Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Ja również się do tego przymierzam - napewno w ASO, z tego co pamiętam cała impreza ok 300 PLN pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mrówa Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 witam, czy ktos z forumowiczow dorabial kluczyk z NATS (K11) Ile to kosztuje? wiem ze to jest zmienny kod immobil. ale chcialbym gdzies taniej dorobic Pozdr ASO ja wlasnie robilem zciagniecie czekasz od tygodnia do trzech ceny od 260 do jakis 600zł zalezy od modelu plus tam jakies grosze za programowanie ,chyba ze model imm nie wystepowal na polskim rynku to okolo 250zł bo trzeba zciagac urzadzenie do programowania tak jak u mmnie :wink: najgorsza holera poszla na niemiecki rynek jak sie zablokowal to aso ledwie pomoglo a zlodziej byli tez bezradni :twisted: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipfm Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 witam, czy ktos z forumowiczow dorabial kluczyk z NATS (K11) Ile to kosztuje? wiem ze to jest zmienny kod immobil. ale chcialbym gdzies taniej dorobic Pozdr Ja dorabialem kluczyk do Micry z NATSem. Koszty: (dane z 2002r.) Kluczyk surowy NATS - 133 brutto Kodowanie kluczyka do Immo - 120 zł Dorobienie "ząbków" w pobliskim punkcie dorabiającym klucze 18 zł Procedura wygladala tak: Zamowilem kluczyk, po jakims czasie przyszedl, dostalem go do reki. Pojechalem do dorabialni wrocilem - zaprogramowali po podlaczeniu consulta. Tyle. Aczkolwiek pan w punkcie dorabiania mowil ze za 150 zrobil by wszystko, ale na nieoryginalnym kluczu - poprzez skopiowanie kodu z pierwszego kluczyka. Wolalem miec jednak oryginal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dariusz Nikiel Posted September 26, 2005 Share Posted September 26, 2005 A ja poszedłem z kluczykiem zapasowym, ale niezakodowanym do zwykłego punktu, gdzie dorabiają klucze. Facet włożył mój kluczyk do czytnika. Następnie niezakodowany kluczyk zakodował. Cała operacja trwała 30 s i kosztowanła o zgrozo 80 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuchar Posted September 26, 2005 Share Posted September 26, 2005 A ja poszedłem z kluczykiem zapasowym, ale niezakodowanym do zwykłego punktu, gdzie dorabiają klucze. Facet włożył mój kluczyk do czytnika. Następnie niezakodowany kluczyk zakodował. Cała operacja trwała 30 s i kosztowanła o zgrozo 80 zł. No i dobrze zrobiłeś. Po co przepłacać w ASO jak w dobrym zakładzie dorabiającym klucze zrobią to samo za połowę ceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eX Posted April 15, 2008 Share Posted April 15, 2008 nie tyle co o dorabianiu co o programowaniu. czy istnieje jakis inny sposob programowania? mam 3 oryginalne klucze i aktualnie ten z ktorego kozystam wyglada juz jak fale dunaju, i boje sie ze peknie. wzialem drugi klucz ale jest albo rozprogramowany albo nats padl bo czek endzajn mryga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy Posted April 16, 2008 Share Posted April 16, 2008 Procedurę naprawy NATS-a podałem w wątku: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=24910 Może zadziała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eX Posted April 16, 2008 Share Posted April 16, 2008 dzieki, sprobuje jutro. u mnie jest tak ze czek miga, m0oge odpalic na nim silnik ktory pracuje z 4s i gasnie. ale sprobuje najwyzej podjade gdzies zaprogramowac klucz :029: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts