Sygma Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 .... czy ktoś coś takiego montował ? Trafiłem na to przypadkowo i rozwiązanie bardzo mi się spodobało. Są jakieś gotowce do kupienia/sprowadzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 mi działa zdjęcie.... ale tu jest link do niego: http://www.motorstown.com/images/nissan-terrano-intercooler-02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 daje tyle samo, co elektryk na chłodnicy jak jedziesz wolno to wymuszenie przepływu powietrza przez IC będzie powodowało obniżenie temperatury w dolocie... a to prosto przekłada się na mniejszą utratę mocy przez silnik rozwiązanie banalnie proste... i chyba nie drogie a powinno dać bardzo wymierne efekty pytanie tylko: czy takie wiatraki to jakieś gotowce czy ktoś to wyrezał sobie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki84 Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Takie wiatraki są gotowe do kupna. Stosuje się je w samochodach do przewozu żywych zwierząt i w agregatach chłodniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 EGR puszcza jak masz zdjętą nogę z gazu jak ciśniesz gaz, to EGR jest zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 egr to zło... skoro silnik chodzi bez niego, to oczywistym jest że jest zupełnie zbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 o... i tu się zgodzę warto przy pakiecie startowym pozbyć się go... bo tylko brudzi kolektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 ale w TDI jest jeszcze przepływka, potencjometr gazu, kontrolka check engine i dużo innego zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 nie bądź takim purystą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 jestem i będę... auta naprawiam u mechanika i kowala... w pokraku nie mam nawet kontrolki z check engine, pompę paliwa mam sterowaną mechanicznie... i nie planuję tego zmieniać w przyszłości... w nagrodę mam auto w 100% cyfrowe... jak bit miemalże... albo ma 1 i jedzie albo ma 0 i nie jedzie... a nie tam że "odpala ale muli", "odpala ale się nie wkręca", albo "odpala ale komp pokazuje błąd"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 wspomaganie kiery masz ? wspomaganie hebli też ? ...... to jeszcze miętki jesteś ale może wróćmy do tematu dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 mam, poprzez pompe, a nie tam jakieś elektryczne... a heble na wacum... i z praktyki Ci powiem że jedno i drugie napędza osobny pasek klinowy... i jak pęknie... to auto jedzie... ciężej kręcić, albo ciężej hamować ale jedzie... nawet możesz sobie wybrać wtedy czy wolisz wpomaganie kierownicy czy wacum i altek... bo paski są tej samej długości Bo w jeepie to zazwyczaj widzę jeden... mocno pozawijany... jak pęka to jest konowicz... nie ma niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi