pugi36 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 No to grubo!! U mnie ma zdiagnozować a decyzję podejmę w zależności co mi powie także to nie jest tak że będzie robił od razu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woitaz Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) A ćwierkać przestało chociaż? Edit: już widzę, na razie nic nie robił. Tak jak pisał Thuder, najpierw wyklucz osprzęt silnika, na pozór możesz być niemalże pewien że dźwięk dochodzi z lewej ale po elementach się niesie. Starym sposobem sbróbuj: przedłużki na knarę, w miejsce i do ucha. Edytowane 9 Października 2018 przez Woitaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pugi36 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 1 minutę temu, Woitaz napisał: A ćwierkać przestało chociaż? Właśnie zapomniałem zapytać!! Czy sprzedałeś autko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Teraz przy naprawie gostek zmienił mi olej ( był Castrol ) a zalał ( LIQI MOLI ) i odnoszę wrażenie że bardziej ,, barbocze ,, . Wcześniej był bardziej ,, miękki ,, mam takie wrażenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pugi36 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Czyli jeszcze gorzej!! Dobrze rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Przyjdzie czas wymiany , to wrócę do poprzedniego i się okaże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dir33 Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 W dniu 9.10.2018 o 20:48, Mały Stanley napisał: Wtryski szmelc 2x sprawdzone . Złożone na używkach ( części 1550 zł ) . W serwisie BOSCH-a chcieli za kompleksową naprawę 6400 zł w najbardziej pesymistycznym scenariuszu ( z nowymi wtryskami ) . Można wiedziec gdzie na podlasiu jest ten serwis Bosh-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Mówisz i masz http://www.e-podlasie.pl/wizytowka/autoryzowany_bosch_diesel_serwis_serwis_diesel_zaklad_naprawy_pomp_wtryskowch_i_wtryskiwaczy_andrzej_zajkowski_bialystok_164232.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 2 godziny temu, Mały Stanley napisał: Mówisz i masz http://www.e-podlasie.pl/wizytowka/autoryzowany_bosch_diesel_serwis_serwis_diesel_zaklad_naprawy_pomp_wtryskowch_i_wtryskiwaczy_andrzej_zajkowski_bialystok_164232.html Z mojego doswiadczenia chciałbym przestrzeć przed korzystaniem z z autoryzowanych stacji Boscha. Wiedza "fachowców"tam pracujacych jest na poziomie wymieniaczy z ASO a ceny usług i części bardzo droga. Lepiej korzystac z polecanych fachowców ,ktorzy maja wiedzie,doswiadczenie i potrzebne umiejetności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woitaz Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 4 godziny temu, piotrek3 napisał: Z mojego doswiadczenia chciałbym przestrzeć przed korzystaniem z z autoryzowanych stacji Boscha. Wiedza "fachowców"tam pracujacych jest na poziomie wymieniaczy z ASO a ceny usług i części bardzo droga. Lepiej korzystac z polecanych fachowców ,ktorzy maja wiedzie,doswiadczenie i potrzebne umiejetności. ...Co potwierdza obiegową opinię, jaką kiedyś zasłyszałem: "W autoryzowanych to chyba piekarze pracują przy furach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 9 godzin temu, Woitaz napisał: ...Co potwierdza obiegową opinię, jaką kiedyś zasłyszałem: "W autoryzowanych to chyba piekarze pracują przy furach" Piekarz to przynajmniej umie cos upiec. Procedury jakie maja opracowane w ASO czy innych autoryzowanych stacjach powodują ,ze do nich nie potrzeba fachowców,tylko wymieniaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 (edytowane) Tyle to i ja słyszałem , ale gdzieś trzeba czasem zrobić . Ten powyżej ma zakład ponad ( z tego co ja pamiętam ) 30 lat . To tak jak z lekarzem jednemu pomoże , a drugiemu nie . Edytowane 13 Października 2018 przez Mały Stanley błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dir33 Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Waśnie pytałem w Białym i nie chcą wyciągać bo skomplikowane. Tym bardziej, że Denso nie regenerują i polecają Bosh a to nie warte zachodu. Tak więc zaproponowano mi jezdzić aż padnie i szukać drugiego silnika. Jeżdże drugi rok. Na razie jeżdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Z tym DENSO to samo mi powiedzieli . A co Ci się dzieje ?, jak jeżdzi to niech jeżdzi . dir33 a ty nie jeździsz do pracy czasem do ,,wilka,, ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dir33 Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Jeżdżę do wilka 20 km po lesie co dziennie Zrobiłem badania wtrysków, i 1 jeden jest już zużyty, póki co auto jeżdzi , a czy dalej się wybrać w Polskę to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Ha ha . No to przejeżdżasz obok mnie . Kup ten jeden w używce i nie rób sobie kosztów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekd Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Witam ,Panowie czy ktoś ogarnia temat rozrządu.Chciałbym zweryfikować łańcuch i ślizgi, tylko nie mogę znalezć uszczelki,może ktoś już działał w tym temacie.Wyciągam wtryski i tak przy okazji mała sekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi