Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

usuwanie DPF-a w 2,0DCI

arnik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktos może usuwał DPF-a z Qashqaia? Mozecie sie podzielic wnioskami i namiarami na warsztat (najchetniej centrum kraju)?

Czy to może w związku z tym artykułem ?  http://moto.onet.pl/1680978,1,filtr-czastek-stalych-same-problemy,artykul.html?node=13

Witam,

Poczytaj tu: http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=7248 a co do ludzi którzy potrafia to robić to chyba największe zaufanie wzbudza Masters Tuning

adres

Master's Tuning S.C.
05-500 Piaseczno
ul Nadarzyńska 51
tel 601211832 Marek Staszewski
501360690 Krzysztof Konicki

W każdym razie gdybym coś chciał robić przy moim mtorku to chyba tylko tam.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...

Witam,

Poczytaj tu: http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=7248 a co do ludzi którzy potrafia to robić to chyba największe zaufanie wzbudza Masters Tuning

adres

Master's Tuning S.C.

05-500 Piaseczno

ul Nadarzyńska 51

tel 601211832 Marek Staszewski

501360690 Krzysztof Konicki

W każdym razie gdybym coś chciał robić przy moim mtorku to chyba tylko tam.

Pozdrawiam

Witam,własnie wczoraj pozbyłem się DPF,jest super, autko lepiej wkreca sie na obroty i powinno mniej palić.

Witam,własnie wczoraj pozbyłem się DPF,jest super, autko lepiej wkreca sie na obroty i powinno mniej palić.

Możesz coś więcej napisać na temat samego pozbywania się tego filtra? Jaki był tego powód? Gdzie go usuwałeś i jaki poniosłeś koszt? 

• 3 miesiące temu...

Ja tez ten prezent unijny wy.... nie ten samochod niema trybu awaryjnego, spalanie 1l mniej. pozdrawiam.

miales jakieś problemy z dpf? Czy usunąłeś bo nie chcesz mieć?

• 3 tygodnie później...

Wchodził w tryb awaryjny., mimo że wkład tego filtra nie był tak mocno zapchany.Usowalem w Katowicach ul Warszawska 50c firma'' dyna-mite.(690882911).

A ja Wam powiem, że mój X-trail ma już 60kkm jeździ na oleju, który spełnia normę C4 (producenta reklamował nie będę), tankuję paliwo to teoretycznie lepsze, jeżdżę w mega krótkich trasach (czyli najtrudniejsze warunki eksploatacyjne dla DPF'a) i kontrolka DPF'a zapaliła mi się RAZ i dało się bez problemu wypalić w trasie.

ja na tym samym oleju jeżdzę (polecales w innym wątku) krótkie trasy w mieście, niedużo trasy i żadnych problemów tez. Moze automat tez cos pomaga. Do tej pory 20kkm i oby tak dalej

Automat wręcz przeszkadza, bo zmienia bieg przy niższych obrotach niż ja - jeździłem również automatem trochę. Dlatego mam wrażenie, że część osób leje/lało troszeczkę zły olej do tego silnika (nawet ASO) no, ale to moje subiektywne zdanie, ale miło mi, że ktoś potwierdza moją teorię.

no to w moim przypadku automat pomaga bo ja bym zmieniał wcześniej niż on:)

ja mam jedno zdanie na temat DPF -u i innych  "proekologicznych" wynalazków i przepisów:

KASA KASA KASA,

Przykre że ten świat jest tak fałszywy i wszystko w imię leszpego jutra, polecam artykuł:

http://motoryzacja.interia.pl/samochody/producenci/news/producenci-aut-mydla-nam-oczy-dla-kasy-oczywiscie-ze-dla,1970637