Tyomaj Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 (edytowane) Witam. Mój problem dotyczy kiepsko domykającej się przedniej prawej szyby. Raz kleiłem tam sylikonem bo szyba zupełnie wypadła mi z tych ślizgów. Dzisiaj tam zajrzałem już wiem w czym jest problem.Na zdjęciu zaznaczyłem która część jest zużyta. W moim przypadku ten ślizg co idzie po tej szynie jest wyjechany, on cały lata dlatego szyba podczas zamykania mi schodzi na lewą strone i nie chce się domknąć. Pytanie brzmi jak się za to zabrać? Kupić cały podnośnik czy może jest ten ślizg tylko wymienny? Edytowane 8 Maja 2013 przez Tyomaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Jeżeli mechanizm ramionowy chodzi na boki listwy prowadzącej to jest ok. Może złe miejsce wklejenia łap mocujących szybę? Wystarczy małe przesunięcie i kosi przy domykaniu. Po wklejeniu należało szybko zamknąć szybę i dokręcić mocowania łap do ramiona prowadzącego. Poza tym nie używa się do wklejania silikonu! Tylko kleju do szyb- o ile się nie mylę to poliakrylo węglan czy coś takiego ale nie silikon. P.s. Mechanizm podnośnika występuje jako jeden element, tak że jak coś musisz kupić caly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 (edytowane) Jeżeli mechanizm ramionowy chodzi na boki listwy prowadzącej to jest ok. No jak ok? Powinien być sztywny przecież i jedyne co to iść w górę lub dół, a nie się wyginać na boki. Edytowane 8 Maja 2013 przez Tyomaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 NEO chodzi chyba o to że może się ruszac na boki ale powinien sztywno trzymac samą szybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 No u mnie to sobie lata bo już jest mocno wyjechane. Czyli będę musiał się rozejrzeć za całym podnośnikiem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Niestety. To jest zespolona część jak w większości aut i kupic trzeba całą.W clio połamal się plastikowy zaczep i też musiałem nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Są jakieś różnice dotyczące podnośnika między P11 a P11.144 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Raczej nie? Ale jak masz na miejscu to możesz porównać obydwa. Najlepiej dowiedzieć się w sklepie/serwisie czy były jakieś mody podnośnika. I wtedy śmiało kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Wracam do tematu. Kupiłem dzisiaj klej do szyb samochodowych. Dałem na łapy trzymające szybę. Klej wysechł i zrobiłem próbę generalną. Szyba zjeżdża w dół lecz gdy chce ją podnieść do góry to siłownik nie ma tyle siły żeby ją podnieść i staje w połowie. Sprawdzałem i nic tam nie ociera ani nie hamuję. O co chodzi? Tak tylko dopiszę rozwiązanie mojego problemu, może komuś się w przyszłości przyda. Podnośnik zaczął prawidłowo działać naciągając na łapy mocujące szybe dętkę rowerową Szyba teraz mocno zaklinowała się między łapami i w końcu przestała mi z nich wypadać. Edytowane 12 Czerwca 2013 przez Tyomaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia88 Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Orientuje się ktoś czy jest możliwość dokupienia tej białej plastikowej części która trzyma linkę na szynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 a do których drzwi potrzebujesz, ja mam mechanizm z drzwi kierowcy ze spalonym silnikiem, mogę wyjąć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia88 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 potrzebuje do tych z tylu za kierowca nie wiem czy to będą takie same... A mógłbyś chociaż zrobić zdjęcie dokładne tego może dorobię sobie z czegos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi