Gość Chińczyk Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Witam!! Posiadam Almerke 1.5 diesel, przejechane 16tys km. Tak sie zastanwiam co myslicie o przegladch w ASO. Czy sa one obawiazkowe, zeby nie stracic gwarancji??? Przeglad taki kosztuje 1000 zl, a mysle, ze gdzie indziej bylo by taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jonek Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Gdzie indziej napewno byłoby taniej, ale żeby nie utracić gwarancji trzeba robić przez trzy lata przeglądy w ASO. Niestety! Też to kiedyś przerabiałem, ale juz jestem po gwarancji i mogę robić przeglądy gdzie chcę i za ile wynegocjuje! Pozdro! :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 ja bym na twoim miejscu nie ryzykowal bo jak cos ci spieprzy na dobre w samochodzie to bedziesz musial bulic sam. a jak wiadomo n-16 nalezy do kaprysnyc choc wdziecznych w zaleznosci od egzemplarza hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chińczyk Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Jak narazie, odpukac, nic sie nie dzieje, fajnie sie jezdzi, tyko w 1,5 diesel troszke mi brakuje mocy w niskich obrotach, ale za to jest oszczedny. Ja mam skladny we Francji, a nie w Anglii. A jak do tej pory slyszalem to walsnie te od angolow sie psuja. Ogolnie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PetR Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Z tego co wiem to u żabojadów nie składają Almerek - tylko u angoli - to po pierwsze :wink: Po drugie, niestety przeglądy musisz robić w ASO - to podstawa do uznania reklamacji / gwarancji. I faktycznie lepiej nie ryzykować w przypadku N16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adas74 Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 ale przegląd przy tym przebiegu kosztuje ok500zł a nie 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leon Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 1000? 500? Z tego co wiem, to cena za przegląd ustalana jest urzędowo, i teraz wynosi coś koło 100 złotych niezależnie od stacji diagnostycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PetR Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 1000? 500? Z tego co wiem, to cena za przegląd ustalana jest urzędowo, i teraz wynosi coś koło 100 złotych niezależnie od stacji diagnostycznej. 100 zł urzędowo za przegląd techniczny (do dowodu) - OK. Ceny przeglądów eksploatacyjnych niestety ustalają ASO :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lotnik Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 Nie 100 się płaci za przeglad do dowodu tylko 154 złocisze jeżeli samochód masz bez gazu, a z gazem jakieś 164. PZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 Nie 100 się płaci za przeglad do dowodu tylko 154 złocisze jeżeli samochód masz bez gazu, a z gazem jakieś 164. PZD PRZEGLĄD DO DOWODU KOSZTUJE 100ZŁ, A Z GAZEM 161ZŁ (+2ZŁ OPŁATY EWIDENCYJNEJ) --> PODBIJAŁEM DOWÓD 07.09. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 A przeglądy w ASO trzeba robić jeśli chce się zachować gwarancję (i płacić ile zażądają :cry: ). Jeśli masz w pobliżu więcej niż jedną ASO warto zorientować się w cenie. Czasem się różnią :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi